Monday, March 18, 2013

Masina de cusut la care am visat

Am o placere deosebita  sa creionez diverse modele de rochii, bluze sau pantaloni, insa in special rochii. Ideile imi curg una dupa alta, de parca mintea mea ar fii izvor nesecat de creatii, asa ca desenez, desenez si iar desenez ...

  

Odata ce mi-am expus pe hartie modelul de rochie la care m-am gandit, imi imaginez culoarea si textura pe care acesta le-ar putea avea. Multi ar putea spune ca am calitati de designer, altii ca detin arta desenului.

Nu stiu daca am sau nu calitati de designer, insa cert e ca pana acum ceva vreme nu aveam calitati de croitor... Asa ca, atunci cand vroiam ca o schema de-a mea sa prinda viata, apelam la o persoana care avea harul de a mi-l realiza.

Pana intr-o zi cand ma uitam la nepotelele mele  cum incercau sa le faca rochite la papusi din resturile de materiale stranse. Erau atat de neindemanatice si incercau sa prinda materialul cu bolduri... Mi-a parut asa de rau ca nu le puteam ajuta, fiindca si eu eram la fel de nepriceputa ca ele. M-am simtit in acel moment impinsa de la spate de o dorinta puternica  pentru a face ceva in sensul asta. Asa ca am decis sa urmez niste cursuri de croitorie...

Am mers la cursuri entuziasmata si ma bucuram ca in sfarsit o sa-mi pot crea singura modelele pe care le aveam in minte, insa dupa ce am deprins maiestria cusutului, mi-am dat seama ca pentru confectionarea lor, pe langa tiparele mele, imi mai lipsea ceva: o masina de cusut.

Deja mi-o imaginam: alba, frumoasa, utila, aceasi marca pe care o avea  atat bunica, cat si croitoreasa mea, Singer, dar in varianta mai noua, iar cu ajutorul ei imi materializam cele mai ambitioase idei.



Cu 21 de programe de baza  - 2 cusaturi drepte, din care 1 elastica; 6 modele de surfilare, din care 3 elastice; 4 modele de cusatura invizibila, din care 2 elastice; 8 modele de broderii, din care 4 elastice; 1 butoniera in 4 pasi - , usor de transportat, ma insotea pretutindeni si imi era cea mai buna tovarasa  in pasiunea pentru moda, in dragostea pentru frumos. Tacuta si inerta imi transforma visele in realitate, incat dilema mea era daca eu prin schitele si prin manuirea sa eram creatoarea sau adevarata responsabilitate era la ea...

Cum imaginatia nu te ajuta sa-ti pui in practica ideile, ma dezmeticesc repede si imi dau seama ca nu pot tergiversa achizitionarea ei. Asa ca am dat binisor un search pe Google dupa promotii electrocasnice si am gasit repede un magazin de electrocasnice care de altfel mi-era cunoscut datorita ofertelor tentante, dar si a seriozitatii si respectului lor fata de clienti: Market Online.


Cand intri pe acest site te transformi intr-un robotel, gandesti doar asa: vazut, placut, luat - exact cum am gandit si eu la vederea masinii de cusut la care am visat si care ma va ajuta zi de zi sa-mi creez propriul stil, hainele mult visate si look-ul dorit.

Voi fii doar eu, cea care vreau sa fiu in tinutele pe care tanjesc atat de mult sa le am. Ma voi reinventa dupa bunul plac de cate ori voi simti nevoia...

6 comments:

  1. frumos hobby ai daca pot spune asa:) eu ma pricep la cusut la masina foarte bine insa nu ma pricep la desen. Sper sa reusesti sa-ti pui visele in practica si sa iti faci cat mai multe hainute singura:)

    ReplyDelete
  2. Ce ai facut cu capul modelelor din desen si cu memebrele? Inteleg ca Venus din Milo o ramas fara membre in 2000 de ani dar la tine...:))

    ReplyDelete
  3. Ce rau esti :)). Modelul conteaza :P

    ReplyDelete
  4. Cu talentul la desen si pofta de scris / O sa creezi niste modele de vis!

    ReplyDelete
  5. Pai nu-s dur deloc da mie imi place sa ma uit la poze :)

    ReplyDelete