Wednesday, January 29, 2014

Parerea mea despre accidentul aviatic

E firesc sa-ti pese de semenii tai si sa te intristezi atunci cand li se intampla ceva nedorit. Iti pare rau si de un animal, asadar cum sa fi nepasator la suferinta unui om!?
Am trecut prin mai multe stari: revolta fata de autoritatile statului care nu sunt suficient de pregatite in situatii de urgenta sau poate sunt doar indiferenti in ceea ce priveste siguranta populatiei, pana la  starea de saturatie fata de acest subiect.

In plus, nimeni nu stie ce s-a intamplat acolo. Se spune ca Adrian Iovan a fost erou. Oare? Poate fi numit erou un om care tragea atat de usor cu pusca atat in oameni, cat si in animale? Cine garanteaza ca nu a vrut sa se sinucida din moment ce isi pusese in aceasi zi casa la vanzare si ca din cauza asta a facut totul ca restul sa fie salvati? Nimeni, nu? Dar el e erou... Imi pare rau de el, sincer, nimeni nu merita sa moara asa, dar atata timp cat nu stiu ce a fost in mintea lui cu adevarat, nu i-as putea spune "EROU", e un statut mult prea mare...
Cat despre Aura, eu cred ca daca cei doi doctori ce erau in stare mai buna decat restul erau mai inteligenti, putea fi salvata. De ce unul dintre ei nu a acordat primul ajutor ranitilor, iar celalalt folosindu-se de GPS-ul smartphone-ului pe care-l avea, nu a plecat sa caute ajutoare? De ce daca era imbracata subtire si a supravietuit 5 ore, nimeni nu s-a gandit sa ia geaca unui mort care nu mai avea nevoie de ea sa se incalzeasca si nu au pus-o pe ea, ci au lasat-o sa degere!?
Asadar, vinovati putem gasi oriunde, daca vrem...
Nu vreau sa par rautacioasa si nici sa-mi atrag critici, dar m-am saturat de acest subiect. Sunt atat de multi oameni care mor si totusi se continua de 9 zile cu acest subiect si inca  nu s-a incheiat...
De ce nu se comenteaza de copilul aflat pe moarte a carui pasiune era fotbalul si al carui vis era sa devina fotbalist, dar care a reusit sa joace in teren un meci la o echipa mare din Anglia, doar pentru ca acestia au considerat ca trebuie sa se bucure macar o data de talentul lui (pentru ca el chiar ar fi putut ajunge un mare fotbalist). O sa pun pe pagina de facebook filmuletul de pe youtube, ca sa vedeti ca nu aveti cum sa nu lacrimati... De ce nu se dezbat si alte teme?
Aura ar fi putut ajunge un medic bun sau poate nu, nimeni nu poate garanta succesul, chiar daca vointa exista, insa de ce familia ei nu sta sa o planga in liniste si apar in emisiuni care nici macar nu ar trebui privite, ba chiar mai se uita si spre camere la inmormantarea ei? Singurele care chiar au aratat ca au suferit au fost mama si sora ei mai mica, restul ma indigna cu aparitiile lor pe care nu le inteleg. Au spus ce au avut de spus si gata, de ce trebuie sa continue sau poate banii primiti pentru asta sunt mai presus decat durerea lor?
Condamnati-ma daca vreti, dar asta e parerea mea si nu mi-o schimba nimeni...

6 comments:

  1. Si eu mi-am pus multe intrebari legate de acest subiect,dar recunosc,ca imi pare rau de ei,de amandoi.Nu stiu exact cum au stat lucrurile,asa ca nu pot sa-mi fac o parere.Oricum,nu pot sa inteleg de ce nu au pus la punct sistemul ala de urgenta,astfel incat sa poata fi localizati si gasiti in timp util.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu cu cat ascult mai mult, cu atat ma enervez mai mult. Numai incompetenti in tara asta angajati in functii de conducere...

      Delete
  2. Hmm...Adevarul este ca acest subiect a fost si cred ca va mai fi dezbatut ceva timp.Eu condamn autoritatile ca nu i-au gasit mai repede.Nu stiu daca cei 2 mai supravietuiau sau nu , dar faptul ca au pus oamenii aceia sa caute ca nebunii aiurea prin padure in 3 locuri diferite dupa ce s-au cheltuit o gramada de bani pe diverse sisteme, aparate mi se pare o mare bataie de joc. Tipic Romaniei: pe hartie o suma, pe aparatura o suma restul se imparte. Mai nou il acuzau pe medicul Zamfir ca minte ca le-a trimis coordonatele, de parca era datoria lui sa o faca. Oare ce se intampla daca pica acel avion si toti erau inconstienti, intrau in panica? Puteau sa moara linistiti ca oricum pana au ajuns ei. M-am saturat de tara aceasta unde se angajeaza doar pe nepotisme, iar in functiile de conducere sunt oameni incompetenti dar pusi acolo doar pentru ca sunt de la partidul X.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din pacate ai dreptate. L-au impuscat pe Ceausescu promitand marea cu sarea si ei nu au facut nici macar un sfert din ce a fost facut pe vremea comunismului, au stiut decat sa fure si sa ramana indiferenti la nevoile poporului...

      Delete
  3. MMMMMMM nici macar nu vreau sa ma pornesc in a dezbate acest subiect controversat. Intradevar as avea multe de spus si ca de fiecare data m as supara si enerva in timp ce autoritatile responsabile ar avea parte de o zi superba .Asa ca aleg sa nu mi stric ziua,saptamana si poate chiar luna. Imi pare nespus de rau pentru cele doua vieti indiferent daca sunt considerati eroi sau nu ,imi pare nespus de rau pentru familiile lor care chiar daca ar avea 2 vieti de om la dispozitie nu vor putea uita aceasta tragedie ,si crede-ma ca atunci cand vine vorba de tragedii si nu numai ,am in minte accidentul de la Poarta Alba de acum 4 ani de zile,in care 6 oameni si au pierdut viata printre care si cumnatul meu,1 om a ramas cu sechele pe viata (fratele cumnatului meu) si altul are probleme psihologice ,deoarece a fost singurul care a fost martor accidentului,singurul care a privit cum mor colegii sai . Si incep sa vorbesc vrute si nevrute despre sentinta de 2 ani cu suspendare data vinovatului ,si m as deprima mult mai mult decat sunt deja .So .....ce sa mai zic?

    ReplyDelete