Monday, February 5, 2018

Cum iti echipezi autoturismul pentru sezonul estival

Fiecare dintre noi tanjeste dupa sosirea verii, a concediului mult asteptat, atunci cand grijile legate de serviciu sunt lasate in spate si tot ceea ce conteaza este plaja fierbinte, valurile marii, zborul pescarusilor si soarele arzator de pe litoralul romanesc. Gandul la odihna si relaxare ii determina pe cei mai multi dintre romani sa inceapa pregatirile din timp pentru ca in momentul plecarii nimic sa nu-i mai retina acasa.

Autoturismul necesita o mare atentie inainte de a pleca la drum lung, asa ca orice persoana care alege sa plece in vacanta cu masina personala trebuie sa se gandeasca la realizarea unei revizii tehnice, a reparatiilor obligatorii, la dotarea cu accesoriile necesare unei astfel de excursii, precum si a altor lucruri importante intr-un astfel de context. Inainte de a pleca la drum, soferii nu trebuie sa uite ca e musai sa aiba toate documentele necesare si suficient combustibil pentru a ajunge cu bine la destinatie.

Iata cateva sfaturi utile pentru un sofer incepator:

  • Echiparea masinii cu un sistem GPS nu trebuie uitata, intrucat, cu siguranta, vor exista drumuri ori strazi care pot pune in dificultate un sofer fara experienta. Desigur, va fi nevoie si de o informare in prealabil asupra rutei, asupra eventualelor lucrari sau reparatii ce au loc pe anumite drumuri din tara sau asupra unor scurtaturi existente. Pe langa acest sistem se mai poate achizitiona si o harta cu obiectivele turistice din zona. 
  • Cauciucurile trebuie umflate la o presiune adecvata. Se intampla uneori ca soferul sa continue sa ruleze cu anvelopele de iarna, ceea ce e o greseala din mai multe puncte de vedere (consuma mai mult combustibil, se uzeaza mai repede din cauza temperaturii ridicate etc), astfel incat trebuie sa nu uite sa cumpere anvelope pentru sezonul cald pe Anvelope-OFERTE. Oricine poate intra pe site si analiza noile oferte.
  • Toata lumea asculta muzica sau stiri pe durata unei calatorii, astfel incat autoturismul mai poate fi echipat si cu un casetofon cu boxe puternice, la care se poate adauga un amplificator audio. Intra aici si comanda online pe site cel mai interesant si mai calitativ produs de acest fel.  
  • Niciodata nu se pleaca la drum fara o roata de rezerva. Foarte multi soferi renunta la aceasta pentru a face loc bagajelor, dar nu inteleg ca riscul la care se supun este unul foarte mare. Nu se stie ce se poate intampla cu vreuna dintre roti si va fi nevoie de inlocuirea ei. Daca nu exista semnal in zona pentru a fi sunata asistenta rutiera, atunci problemele vor curge cu nemiluita pentru soferul in cauza. 
  • Trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca din masina pentru ca pot aparea situatii dificile in care va fi nevoie de acest instrument. De asemenea, o lanterna cu baterii, cateva paturi groase, niste conserve, sticle cu apa si dulciuri ar trebui sa se regaseasca in portbagajul oricarui autoturism.
Asadar, un autoturism bine echipat si un sofer inteligent pot face ca un concediu de vara sa fie o amintire placuta pentru toata familia.

36 comments:

  1. Sfaturi demne de urmat...acusica ne pregătim pentru concediul de vara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie mi se pare ca trece atat de greu timpul....

      Delete
  2. Multumim pentru sfaturi, sotul.meu e responsabil cu chestiile astea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si sotul meu se ocupa de cheltuielile legate de masina, dar acest lucru nu ma impiedica sa-i amintesc ce are de facut :P

      Delete
  3. Abia astept sezonul, chiar dacă avem câteva lucruri de pus la punct.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E asa usor sa te simti bine in vacanta! Mai ales cand te pregatesti cum trebuie.

      Delete
  4. Sunt sfaturi foarte bune mai ales ca la drum lung nu stii niciodata ce se poate intampla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand eram micuta imi placea sa mergem undeva departe de casa, pentru ca ne distram pe drum.

      Delete
  5. Asa este, trebuie sa tinem cont de aceste reguli pt a avea o vacanta frumoasa fara neplaceri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uneori e bine sa fim precauti, chiar daca unora aceste detalii li s-ar putea parea lipsite de importanta.

      Delete
  6. eu as putea sari pentru casetofon si boxe. al eu sot sigur nu. Pentru mine e mai importanta siguranta, sa avem reviziile la zi, anvelope bune si puse la punct.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La noi situatia e inversa: sotul e cu siguranta, eu cu muzica.

      Delete
  7. Noroc ca n-am masina, imi prindeam urechile la cate chestii trebuie sa indeplinesti ca sa fii ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La un moment dat toti depindem de masina, asa ca nu se stie cand te vei hotara sa-ti iei masina si tu. E bine de stiut ce ai de facut in acel caz!

      Delete
  8. nu sunt responsabila cu asta dar este bine de stiut!!!

    ReplyDelete
  9. Inainte de fiecare vacanta, verificam daca totul este in regula, gps folosim de pe telefon, dar la cauciucuri avem mereu grija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca mai sunt persoane precaute asa cum sunt eu si sotul meu.

      Delete
  10. Innainte de orice vacanta iubitul meu este extrem de atent la aceste detalii...eu doar cu valizele :)

    ReplyDelete
  11. Noi mergem ma mult cu avionul, consider ca e prea obositor sa mergi cu masina in vacant, cea mica nu are rabdare si soferul emereu cel care duce greul ;)

    ReplyDelete
  12. De toate aceste lucruri se ocupa sotul mereu.

    ReplyDelete
  13. Abia astept sa iesim din iarna, eu n am masina, tata e cel ce se ocupa de tot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tatal meu cand mi-a dat masina, m-a responsabilizat punandu-ma sa ma ocup si de cheltuielile ce le implica, dar de cand m-am maritat sotul se ocupa de toate.

      Delete
  14. Foarte bune sfaturile tale. Sotul meu are grija sa aiba tot ce ne trebuie, in masina. E foarte atent cu aspectul asta.

    ReplyDelete
  15. Cica maine incepe sa ninga iar, o sa mai ai ceva de asteptat cu pregatirile pentru sezonul estival, care apropo le-ai punctat foarte bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La noi au fost 11 grade azi, ma indoiesc ca va ninge... Nici nu vreau :(((

      Delete
  16. Imi place despre tine ca deja vorbesti despre sezonul estival, dar la mine, la Iasi a nins si ieri si azi. Foarte bune sfaturile, dar mai dureaza un pic pana le pun in aplicare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi place vara, asa ca visez de acum la ea...

      Delete
  17. Inca nu m-am gandit la acest aspect. Sa vina vara ca ma mobilizez rapid. De fapt il pun pe sotul meu sa rezolve ce este nevoie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logic ca el trebuie sa rezolve, pentru ca de asta e barbat 😂😂

      Delete
  18. si eu sunt adepta echiparii complete a masinii, nu plec nicaieri fara sa ma stiu pusa la punct

    ReplyDelete
  19. Multumesc de ponturi, o sa fac mare parte din ele!

    ReplyDelete