Monday, November 7, 2016

Alegerea becului auto

Chiar daca schimbarea unui bec pare o activitate simpla si banala, unele situatii tin sa ne contrazica. Schimbarea unui bec la propria masina poate fi una din situatii, mai ales in cazul in care nu ai prea multe informatii despre sistemul de iluminare auto. Pentru ca este o situatie jenanta si mai ales pentru a evita vizita la un service auto pentru schimbarea becului, in cele ce urmeaza vreau sa prezint cele mai importante informatii cu privire la sistemul de iluminat auto, informatii care sper eu sa va fie de folos atunci cand veti dori sa montati o banda led pe autoturism.
Un prim lucru pe care trebuie sa il stii in momentul in care te duci la magazin pentru a cumpara becuri auto este destinatia acestora. Ca si in cazul becurilor pentru uz casnic, unde exista bec spot led, becuri pentru lampi, etc, si in domeniul auto exista becuri specifice.
Acestea sunt pentru:
- Faruri
- Proiectoare ceata
- Auxiliare
O alta clasificare a becurilor auto de care trebuie sa tii cont in momentul in care doresti achizitionarea acestora se refera la modalitatea de iluminare a acestora. In functie de acest criteriu becurile auto se clasifica in:
- Becuri xenon
- Becuri led
- Becuri cu halogen
Becurile auto cu halogen sunt cele mai utilizate tipuri de becuri auto datorita faptului ca au o durata de utilizare mai mare decat celelalte tipuri de becuri, lucru datorat modului de fabricare a becului cu halogen.
Din ce in ce mai utilizate atat in propriile gospodarii cat si in domeniul auto moto sunt becurile led. Acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care le ofera acest tip de bec in timpul utilizarii. Dintre aceste avantaje, cele mai importante sunt urmatoarele:
- Consum mic de energie
- Dintre toate tipurile de becuri existente in momentul de fata pe piata de profil, cele cu led au cea mai rapida aprindere, lucru care pentru domeniul auto conteaza enorm de mult.
- Rezistenta crescuta la socuri
Nu in ultimul rand, becurile xenon sunt la mare moda printre pasionatii de autovehicule. Acest lucru se datoreaza urmatoarelor avantaje oferite de catre acest tip de becuri:
- Lumina produsa de catre aceste becuri este mult mai intensa in comparatie cu lumina produsa de celelalte tipuri de becuri existente in momentul de fata pe piata de profil
- Durata de functionare este mult mai mare
- Consumul de energie este mult mai mic
In cazul in care ai avut rabdare si ai citit pana la final acest articol sper ca ai constatat faptul ca achizitionarea becurilor auto nu reprezinta o sarcina atat de grea.

1 comment:

  1. Mai ales in cazul masinilor care au instalatie de xenon, trebuie sa alegem becuri de calitate.

    ReplyDelete