Sunday, February 17, 2013

Bijuteriile nu sunt doar podoabe, ci un intreg univers

Cand ma gandesc ca mai este putin pana la 1 martie si 8 martie imi tresalta inima de bucurie pentru ca stiu ca voi primii din nou cadouri si nimic nu-mi place mai mult pe lumea asta decat sa primesc si sa daruiesc mici atentii. De obicei in aceste zile primesc bijuterii, bijuterii pe care le ador , pentru ca ele dau frumosului un mesaj, un sens, o valoare...

De ce purtam bijuterii? In ceea ce ma priveste eu port bijuterii pentru ca vreau sa ating un ideal al frumusetii, pentru ca vreau sa fiu atragatoare, provocatoare si sa atrag atentia asupra mea. Cu riscul de a fii poate judecata trebuie sa recunosc ca-mi place sa fiu in centrul atentiei si nici nu cred ca aceasta dorinta a mea este de pus la zid, pentru ca nu vreau sa atrag printr-un comportament neadecvat, ci prin feminitate, rafinament si bun gust.

Inainte de a va impartasi ce cadouri mi-am propus sa fac si ce mi-ar placea sa primesc as vrea sa va vorbesc intai despre istoricul martisorului, pentru ca multii le primim, le daruim, dar nu stim ce simbolizeaza.

Mitul meu preferat este lupta primaverii cu iarba: " In prima zi a lunii martie, frumoasa Primavara a iesit la marginea padurii si a observat cum intr-o poiana, intr-o tufa de porumbari, de sub zapada rasare un ghiocel. Ea a hotarat sa-l ajute si a inceput sa dea la o parte zapada si sa rupa ramurile spinoase. Iarna vazand acest lucru s-a infuriat si a chemat vantul si gerul sa distruga floarea. Ghiocelul a inghetat imediat. Primavara a acoperit apoi ghiocelul cu mainile ei, dar s-a ranit la un deget din cauza maracinilor. Din deget s-a prelins o picatura de sange fierbinte care cazand peste floare a facut-o sa reinvie. In acest fel, Primavara a invins Iarna, iar culorile martisorului simbolizeaza sangele ei rosu pe zapada alba."

Se spune ca venirea primaverii se sarbatoreste de secole si ca de fapt in luna martie era sarbatorit zeul Marte, zeul roman al razboiului, al fertilitatii si vegetatiei, iar culorile martisorului au si o semnificatie: alb insemnad pace, iar rosu razboi.

Au fost presupuneri cum ca in  Moldova si Bucovina martisorul era compus dintr-o moneda de aur sau de argint, prinsa cu ata alba-rosie si era purtat de copii in jurul gatului. Fetele adolescente purtau martisor la gat in primele 12 zile ale lui martie, pentru ca mai apoi sa il prinda in par si sa-l pastreze pana la sosirea primilor cocori si inflorirea arborilor, moment in care isi scoteau martisorul de la gat si-l atarnau de creanga unui copac, iar moneda o dadeau pe cas, acest ritual asigurandu-le un an productiv.

Si acum ca v-am dezvaluit misterul martisorului, voi trece la bifarea catorva bijuterii din argint care mi-au placut si pe care as dori sa ofer si sa le primesc de 1 Martie, martisoare pe care le voi lua fara stres, evitand  aglomeratia din aceasta perioada cu doar cateva click-uri din magazinul online de bijuterii SilverZone.ro , unde veti descoperi un adevarat univers al bijuteriilor exact asa cum l-am descoperit si eu...

Surorii mele nu as putea sa-i iau alt martisor inafara de buburuze, pentru ca este innebunita dupa ele si cu siguranta il va considera cel mai frumos cadou. Insa am atatea variante pe site, incat cu greu ma pot hotara asupra martisorului pe care i-l voi lua.



Mamei si soacrei mele, fiindca au ochii deschisi la culoare le-a lua un set din argint cu strasuri albastre sau verzi.

Iar eu imi doresc un medalion cu ajutorul caruia sa-i tin pe cei dragi mereu alaturi de sufletul meu, un medalion care se deschide cu marcasite si floare din inimioare de cubic zirconia rosu.
Si cum sunt cadouri de Martisor, nu ar putea fi luate fara un ambalaj pentru martisor cu snurulet alb-rosu.


Cam asta am gasit eu in acest univers al bijuteriilor, cu siguranta sunt o multime de cercei, inele, pandantive, coliere si bratari care vor placea femeilor speciale din viata voastra, asa ca as vrea sa va intreb voi ce le-ati darui in aceasta zi deosebita?
P.S.: In curand ii voi darui surorii mele si hainute de copii si un trusou botez, pentru ca va fi mamica:))


11 comments:

  1. Wow ,eu stiam alt mit al martisorului era vb despre un print si o printesa,dar al tau imi place mai mult:) Iubesc medalinonul pe care iil doresti pentru tine dar si setul din argint cu strasurile verzi pentru ca am ochii verzi :D desi nici de la cel cu strasuri albastre nu m as da la o parte pentru ca una din dorintele mele sau nebuiile mele din acest an e sa am o pereche de lentile albastre:D si iata si o pereche de cercei pe care ii ador pentru forma lor.imi plac cerceii care curg ;)) http://www.silverzone.ro/Cercei-lungi-din-argint-cu-zirconia-albastru-11-1-i33216-p-26787-c-255-p.html acum fug e momentul sa ma duc in preajma sotului si sa incep sa SUBLINIEZ subtil acest sit =))

    ReplyDelete
  2. Buna dimineata ! cum bine stii deja au inceput pregatirile pentru martisor ,vanzatori ambulanti pe strazi au pus masutele cu cele mestesugarite de ei ,ear prin magazinele marii unul mai frumos ca celalat gasesti martisoare eu de pe saitul lor miar place sa primesc acest inel simplu dar modest -http://www.silverzone.ro/Inel-din-argint-925-cu-aspect-de-aur-alb-12-1-i33257-p-26523-c-254-p.html nu am facut inca lista cu ce si cum voi cumpara ,bugetul meu este restrans asa ca voi face cadouri doar in familie .mair fi placut sa ofer cadouri valoroase dar ramanem la mici atenti .

    ReplyDelete
  3. =)) Se pare ca te-am invatat numai la prostii =))

    ReplyDelete
  4. Foarte frumos inelusul :). Cat despre valoarea martisoarelor nu are asa mare importanta atata timp cat vin din suflet:)

    ReplyDelete
  5. Acsinte Lorena IsabelaFebruary 18, 2013 at 6:40 AM

    Ce frumoaseeeeeee <3

    ReplyDelete
  6. toate sunt foarte frumoase...imi plac mult :)

    ReplyDelete
  7. Au bijuterii foarte frumoase, nici nu stiu la ce sa ma opresc :P

    ReplyDelete
  8. ;)Superbe!

    ReplyDelete
  9. ce cute sunt buburuzele, bine si nu numai ele... :)

    ReplyDelete
  10. Croitoru Georgiana AdrianaFebruary 24, 2013 at 10:58 AM

    Buburuzele imi plac la nebunie;)) imi aduce aminte de copilarie:)

    ReplyDelete