Sunday, January 26, 2014

Reteta delicioasa

Am introdus in alimentatia mea si a familiei mele nautul, care se spune ca e bogat in fibre, fier si fosfor, contine nutrienti antioxidanti precum vitamina C, vitamina E si betacaroten, scade riscul cancerului de san, regleaza colesterolul si glicemia, protejeaza impotriva osteoporozei si minimizeaza bufeurile din perioada menopauzei, desi din ce am citit nu prea este indicat celor cu guta si probleme la rinichi.

Nautul fiert as putea spune ca seamana la gust cu fasolea, insa exista niste conditii de fierbere a acestuia. Trebuie tinut in apa rece  timp de 12-15 ore cu o lingura de bicarbonat, dupa care se fierbe  o ora jumatate - doua impreuna cu cateva foi de dafin.

Am ales sa fac orez cu naut si am personalizat putin reteta. Dupa ce am fiert nautul, l-am pasat  si l-am adaugat in orezul fiert timp de o jumatate de ora impreuna cu ceapa calita in ulei cu apa si condimente si cu cateva cubulete de avocado.


Mie mi-a placut foarte mult si cred ca si baietilor din moment ce Mario a mai cerut o portie :).

4 comments:

  1. mie imi place tahini, pasta aceea...mmm...am in congelator, fiert! sa vad ce fac cu el!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa-mi dai si mie reteta, nu mi-ar strica sa invat ceva nou :)

      Delete
  2. Nu am mai auzit de aceasta reteta , dar este foarte interesant si arata bine ; plus ca proprietatile acestui fel de mancare sunt foarte importante ! Si pofta buna :*

    ReplyDelete