Wednesday, January 20, 2016

Frumuseţea într-o valiză

Ştiţi vorba aceea că „esenţele tari se află în sticluţe mici”, dar atunci când vine vorba să-ţi împachetezi întreaga garderobă minunată într-o singură valiză pentru o călătorie peste ocean, lucrurile se schimbă. Limita de kilograme este un lucru care mă îngrozeşte de fiecare dată. Mă amuză efervescenţa momentului când îmi cântăresc valiza pe cântarul personal şi o aşez minuţios, astfel încât să obţin o estimare corectă. Dar, de fiecare dată, acele câteva kilograme care nu ar trebui să fie acolo dansează negreşit pe cântar. Atunci, despachetez totul furtunos de rapid şi încep din nou procesul nesfârşit al împachetării. Atâtea rochii elegante care explodează de culoare îmi zâmbesc din valiză. Cum aş putea să renunţ la una dintre ele? Sau la două? Sau... aş putea să aleg o rochie de zi, pe care să o transform apoi în rochie de seară, asortând-o cu accesoriile potrivite. Aceasta ar fi o idee grozavă! Aş putea să renunţ la perechea de sandale cu toc şi să aleg perechea cu talpă joasă, căci într-adevăr ocupă mai puţin loc.
Dar, ce ne facem cu produsele de înfrumuseţare? Regula de aur a aeroporturilor mă înspăimântă şi mai tare. 100 de mililitri? Parfumul are 200, şamponul, gelul de duş şi loţiunea de plajă mult mai mult. Dar, pentru orice problemă există o soluţie. În numeroase magazine, poţi găsi seturile speciale pentru călătorii, care conţin într-o borsetă, toate cremele şi loţiunile necesare în recipiente de 100 de mililitri. Problemă rezolvată! Ca să nu mai menţionez şi spaţiul rămas acum în valiză. Şi încă ceva: oricât de multe haine, accesorii şi produse de înfrumuseţare ai avea la tine, frumuseţea oricum o porţi mereu în tine. Nici măcar nu ai nevoie de o valiză. Frumuseţea dansează ludic pe chipul tău, în fiecare zi.

3 comments:

  1. Da, e greu sa renunti la hainele preferate, mai bine tai din celelalte! Interesanta croiala rochiei, pare un imens sal legat pe-o parte.

    ReplyDelete
  2. Da, trebuie sa vezi ce haine versatile ai prin garderoba. Imi place materialul rochitei din poza. Cat despre produsele de ingrijire, eu gasesc la dm din cele mici, de voiaj.

    ReplyDelete