Wednesday, October 1, 2014

Doar lasii fac asta

Mereu m-am intrebat cum poate un sinucigas sa fie atat de egoist si sa se gandeasca doar la el fugind din fata problemelor, in loc sa le tina piept cu capul sus. Oare el e singurul om de pe aceasta planeta care are probleme? Toti avem probleme, toti am pierdut pe cineva la care tineam, am trecut printr-o despartire  sau ne-am certat macar cu persoana iubita, tuturor viata ne-a dat cate o lovitura cand nu ne asteptam. Asta ar insemna sa ne sinucidem, sa fim egoisti si sa nu ne pese de durerea pe care o provocam persoanelor care ne iubesc sau a celor care ne-au dat viata? Oare de ce ar vrea cineva ca lumea sa-si aminteasca de el ca un las, ca de o persoana mult prea slaba de caracter?

Pana acum am auzit de sinucigasi ce au parasit lumea aceasta luandu-si propria viata, dar m-am infuriat foarte tare cand o prietena m-a intrebat daca am vazut la stiri un accident si cand mi-a povestit despre ce a fost vorba.

Un sinucigas si-a planuit moartea, a facut colaj cu momentele frumoase petrecute impreuna cu iubita care il parasise si s-a hotarat sa moara intr-un accident de masina, dar nu intrand intr-un tir, aruncandu-se intr-un rau sau vreo prapastie, nici izbindu-se de vreun stalp sau copac, ci intrand intr-o masina mica, constient fiind ca o data cu viata lui va lua si viata a cel putin unei persoane care in mod sigur isi dorea sa traiasca, dar nu a luat doar o viata, ci cinci vieti, printre care si vietile a doi copii frumosi.

Bineinteles, prietenii lui au comentat despre el ca a fost un suflet mare si au afirmat: "ce poate face curva din om". E prima femeie care se desparte de cineva? De ce e acuzata, pentru ca a indraznit sa-l paraseasca pe acest "suflet mare" de criminal? Oare pe o mare parte a poporului roman sa-l caracterizeze misoginismul? Pentru ca nu de putine ori am vazut printre comentariile la stirile cu femei batute pe multi spunand ca bine i-a facut, ca trebuia s-o tunda si cheala. Oamenii fara discernamant si cu un caracter indoielnic ar putea afirma asta, nimeni, dar nimeni, nu are drept de viata si de moarte asupra unei alte persoane, nimeni nu te poate obliga sa stai cu o persoana, daca acea persoana nu te face fericita.

Tot sper intr-o lume mai buna, intr-o lume mai rationala, mai capabila sa-si construiasca o viata frumoasa, fara ura si resentimente. Oare imi doresc prea mult?

6 comments:

  1. cand au dat in seara la pro stirea cu imormantarea chiar am plans

    ReplyDelete
  2. Nu stiu ce a fost in capul lui, nu stiu cum si-a putut inchipui ca va ajunge intr-un loc mai bun luand cu el vietile unor copii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu il vad ca pe un om care a avut o minte diabolica si care a fost invatat sa obtina mereu ce a vrut....

      Delete
  3. Este clar ca baiatul acesta nu era chiar sanatos la minte, inca un motiv pentru cei care acorda permise de conducere sa introduca un test psihologic mult mai avansat. Mai mult, familia si prietenii sunt si ei vinovati. Chiar daca el nu dadea semne ca ar suferi dupa despartire, tot trebuia intrebat sau sfatuit ce sa faca, cum se simte, etc. Macar preventiv!

    ReplyDelete
  4. DOAMNE CE NENOROCIRE..SI EU AM RAMAS SOCATA VAZUT CE POATE SA FACA UN NENOROCIT... :(

    ReplyDelete