Saturday, March 14, 2015

Cum instalezi codul de urmarire din Google Analytics pe blogspot

Pentru că foarte mulţi m-aţi întrebat cum puteţi să vă faceţi cont pe Google Analytics, am să vă răspund tuturor prin acest articol.


În primul rând trebuie să vă creaţi cont pe GOOGLE, apoi trebuie să intraţi aici http://www.google.com/intl/ro/analytics/ și să vă faceţi cont pe Google Analytics. Dacă aveţi mai multe bloguri, e preferabil să vă creaţi mai multe conturi.

cont google analytics

account google analytics


După ce aţi creat contul, trebuie să vă duceţi în Administrator şi să selectaţi Setările proprietăţii (ca în imaginea de mai jos).

cum punul codul de pe analytics pe blog

Trebuie să luaţi codul de urmărire şi să-l inseraţi pe blog.

cum iau codul de pe google analytics


Următorul pas: vă duceţi în panoul de blogger în Setări, alegeţi Altele şi copiaţi codul de urmărire în căsuţa cu ID-ul de proprietate web în Google Analytics, apoi  daţi click în partea dreaptă sus unde scrie Salvaţi setările.


cod analytics

Rapoartele le veţi putea vedea în decurs de 24 de ore.
Nu uitaţi să selectaţi data pentru care vreţi rapoartele!În wordpress nu ştiu cum se procedează, dar am auzit că acest plugin https://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/, v-ar instala codul automat. Poate găsiţi alte tutoriale pe Google.

Sper că v-am fost de ajutor!


5 comments:

 1. Buna. am urmat toti pasii, dar unde apare pe blog sau unde le vad?
  am inteles ca se vad dupa 24h, dar unde trebuie sa ma uit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. In Google Analytics. Selectezi data, apoi te duci la Comportament -Continutul site-ului -Toate paginile si te uiti la afisari de pagina diferite.

   Delete
 2. Replies
  1. M-au intrebat fetele si e nepoliticos sa nu le raspund :P

   Delete