Saturday, June 4, 2016

Cum comanzi un inel online pe masura degetului tau

Atunci cand comandam bijuterii online, ne bucuram ca gasim sute de modele pe care magazinele din oras nu le au, ca nu trebuie sa ne deplasam in cautarea lor si ca putem plasa comanda noaptea tarziu cand ne gasim putin timp liber si pentru noi. Categoria de bijuterii de care multe femei se feresc este "inele argint", de fapt de inele in general, nu neaparat din argint. De ce? Pentru ca le e frica sa nu comande o masura nepotrivita pentru degetul lor.

Ce e de facut daca nu va cunoasteti marimea exacta a inelului ?

Chiar daca marimea inelului in cazul celor mai multe femei este 52 mm, sa stiti ca nu toate suntem la fel. Eu, spre exemplu, am avut degetul inelar rupt, motiv pentru care osul mi s-a deformat si nu mi-ar intra pe deget decat un inel marimea 54 mm. In plus, atat greutatea, cat si variatiile de temperatura sunt alti factori ce determina marimea inelului.

Ce trebuie sa stiti?

E bine sa faceti masuratoarea la finalul unei zile cand degetele sunt usor umflate, pentru ca daca faceti acest lucru dimineata riscati ca ulterior inelul sa va stranga sau chiar sa nu vi se potriveasca deloc cand degetele vor fi din nou umflate.

Cum va masurati?

Inainte de toate trebuie sa aveti la indemana o bucata de ata de aproximativ 8 cm, un pix si o rigla. Ata respectiva va trebuie pentru a o rula in jurul degetului pe care veti purta inelul. Tocmai pentru ca masuratoarea se face la baza, este necesar sa lasati un spatiu mic, fiindca trebuie sa aveti in vedere ca inelul respectiv trebuie sa treaca si peste incheietura degetului, care este un pic mai lata. Se marcheaza cu pixul punctul de suprapunere de pe ata a unuia dintre capetele atei si locul unde se inchide cercul format in jurul degetului. Se intinde ata perfect si se masoara de la capat pana la punctul marcat cu pixul si se noteaza masura in milimetri (1cm = 10mm).

Se imparte valoarea circumferintei degetului la 3.14 pentru a  afla diametrul inelului, iar in cazul in care stim diametrul inelului se inmulteste cu 3.14 pentru a obtine valoarea circumferintei degetului.

In acest mod am descoperit eu masura pe care o port la inele, motiv pentru care am mi-am facut curaj in urma cu un an si am ales niste bijuterii argint spectaculoase de pe site-ul OnlineBijoux, printre care si un inel turcoaz pe care l-au admirat toate prietenele mele.

Astazi mi-au atras atentia alte trei inele superbe si toate trei au pietre zirconia.


Voua ce fel de inele va plac?

4 comments:

 1. Interesant articol si este bine ca ne-ai indrumat sa ne masuram circumferinta degetului seara cand este mai umflat, ca sa nu riscam sa ne stranga. Imi place inelul cu fundita, este foarte delicat! <3

  ReplyDelete
 2. E bine de stiut. In felul acesta putem sa facem comenzi online fara a mai avea temeri ca nu ni se va potrivi. Sunt foarte frumoase bijuteriile, nu stii la care sa te decizi

  ReplyDelete
 3. Eu tocmai mi-am cumparat de la ei o verigheta superba din argint, pe care o ador. Si pentru ca nu stiam ca pot sa aflu si singura marimea, am apelat la o bijuterie si asa am aflat ca port 49,50 la inelar.

  ReplyDelete
 4. Imi plac inelele alese de tine, tot pietricelele ma atrag.

  ReplyDelete