Monday, September 19, 2016

Greseli de evitat in invatarea unei limbi straine

Multe persoane invata o limba straina. Tot mai multi parinti constientizeaza cat de important este ca ai lor copii sa invete o limba straina si ii inscriu pe micuti de la varste fragede la cursuri de engleza, franceza, germana sau chiar japoneza si chineza. Daca esti parinte si cauti un centru la care copilul tau sa poata invata o limba straina, eu iti recomand Echo Kids. Echo Kids este un Centru de Limbi Straine infiintat in 2011 care se dedica predarii limbilor straine. Cursurile de limbi straine oferite de http://www.echokids.ro/cursuri-de-engleza-pentru-copii dezvolta potentialul copiilor si le insusesc virtuti academice, culturale si individuale. Aici cursurile se fac in functie de grupa de varsta.

Prima grupa se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 5 ani, a doua copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 7 ani, urmatoarea 8-10 ani. Apoi, urmeaza grupa de varsta 11-13 ani si ultima grupa de varsta, 14-17 ani. Salile sunt amenajate astfel incat copiii sa se simta atrasi de locul in care invata. 

Daca alegi pentru copilul tau astfel de cursuri, mergi la sigur, deoarece specialistii de aici stiu exact ce au de facut. Insa, daca vrei sa iti ajuti copilul sa invete limba engleza sau daca esti un adolescent sau un adult care vrea sa invete limba engleza, trebuie sa eviti sa faci o serie de greseli. 

O greseala mare consta in modul in care este invatata o limba straina. Limbile straine nu se invata ca materiile stiintifice, ci se invata facand combinatii de cuvinte, fiind atent/a la cum se vorbeste, la ritm, la cum se aude, la intelegerea cuvintelor, etc. 

O alta greseala consta in a face pauze prea mari. Cand vine vorba de invatarea unei limbi straine, sa inveti constant este foarte important, deoarece ai cursitivate. 

Tot o greseala e si invatatul foarte rapid. Trebuie sa inveti zilnic, sa exersezi zilnic si sa oferi timp pentru a invata usor si pentru a ti se intipari totul cu usurinta in minte. 

Cand inveti o limba straina trebuie sa eviti si sa inveti monoton. Invatarea trebuie sa fie cat mai activa si pe cat posibil distractiva. 

 Invatarea unei limbi straine nu este grea din moment ce iti doresti cu adevarat acest lucru si din moment ce te dedici procesului de invatate. 

Si nu uita, daca esti parinte si vrei ca puiul tau sa invete o limba straina, cel mai bine e sa-i lasi pe specialisti sa-l ajute.

2 comments:

  1. Subscriu, asa este ,ca sa inveti asa cum trebuie o limba straina ai nevoie de timp si multe multe repetari . Eu in 5 luni de zile abia am reusit sa inteleg 2% din limba germana ,care este deosebit de grea...din pacate Echo Kids e cam departe pentru noi, mi-ar fi fost de un real ajutor daca erau si la noi in oras pentru copilasii mei carora le va fi mult mai greu sa o invete :)

    ReplyDelete
  2. Trebuie sa perseverezi, e clar, dar cred ca tot un profesor te poate invata sistematic si rapid.

    ReplyDelete