Monday, July 3, 2017

Esti departe de familie? Iata cum poti avea grija de cei varstnici!

In Romania, este deja bine cunoscut faptul ca un numar coplesitor de batrani sunt neglijati de catre familiile lor, iar amploarea fenomenului creste, de la an la an. Motivul principal al acestei situatii este faptul ca atat copiii, cat si nepotii persoanelor varstnice se stabilesc in strainatate si nu pot avea grija de cei ramasi acasa. Daca te numeri printre cei mentionati, afla ca poti sa aplici cateva tactici pentru a diminua efectul distantei.

Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa gestionezi situatia!
  • Fa-ti o lista cu contacte utile
Cand esti departe de cei dragi, este important sa ai pregatite cateva numere de telefon utile, in caz de nevoie. Acest lucru se aplica, mai ales, daca stii ca bunicii sau parintii tai sufera de anumite afectiuni. Asadar, asigura-te ca ai in agenda datele de contact ale unor vecini sau rude la care poti apela, daca situatia o cere.
 

De asemenea, pentru ca batranii sunt predispusi la numeroase probleme de sanatate, este indicat sa existe o relatie stransa intre tine si cadrele medicale pe care le poti contacta. Tine legatura cu medicul de familie, dar si cu un numar de cabinete destinate urgentelor. De exemplu, daca intervine o problema dentara acuta, trebuie sa stii ca poti apela pentru urgente stomatologice la ClinicaDrMelnic, care ofera servicii rapide si de calitate. In acest fel, vei fi mereu pregatit sa iti ajuti familia.
  • Apeleaza la servicii special concepute pentru varstnici
In cazul in care cei de acasa sufera de afectiuni grave sau, pur si simplu, se simt singuri in propria locuinta, o idee buna este sa apelezi la organizatii care asigura confortul fizic si psihic al celor de care se ocupa.
 

Un camin modern le poate oferi batranilor un pachet complet de servicii, printre care cazare, mese adaptate dietei personale, ingrijire si consultatii medicale. In plus, varstnicii isi pot petrece timpul in compania altor persoane, rezolvand problema singuratatii. Consulta acum oferta unui astfel de centru pe https://www.batranetifericite.ro/tarife-camin-azil-de-batrani-in-bucuresti/ si, inainte sa iei o decizie, asigura-te ca discuti toate detaliile cu membrii familiei tale.
  • Tine legatura in permanenta
 

In orice fel de relatie si indiferent de distanta, un aspect esential este comunicarea. Incearca sa pastrezi legatura cu cei dragi si sa ii contactezi cel putin o data la cateva zile. Ii poti suna rapid intr-o pauza la serviciu sau seara, dupa programul de munca, pentru a te asigura ca totul este in ordine. De asemenea, le poti oferi un smartphone sau o tableta, pentru a putea efectua apeluri video, din cand in cand.
  • Usureaza-le eforturile
Un ultim sfat este legat de treburile casnice si sarcinile zilnice. Chiar daca esti departe, le poti usura viata celor dragi, folosind diverse trucuri. De exemplu, ii poti ruga pe bunici sau pe parinti sa faca o lista de cumparaturi, iar tu sa comanzi online tot ce au nevoie. Multe supermarketuri ofera aceasta posibilitate, asa ca ai libertatea de a alege. In plus, poti plati tot online, iar cei dragi nu trebuie decat sa primeasca livrarea curierului. De asemenea, poti angaja o persoana de incredere, care sa ii ajute cu treburile casnice, curatenia si intretinerea gospodariei.

 


Acestea fiind spuse, desi distanta nu iti permite sa faci tot ce iti doresti pentru cei dragi, poti sa le oferi sprijin de oriunde te-ai afla.

7 comments:

  1. nu scrie pretul tarifelor, este foarte mare, am pe cineva la un astfel de camin!

    ReplyDelete
  2. Eu sunt deacord ca chiar de suntem la distanta nu trebuie sa uitam de cei dragi ramasi acasa

    ReplyDelete
  3. Util articol,pentru cei care nu se pot ocupa de batrani. Eu una am ales sa am grija de mama mea,chiar daca este foarte greu,de aceea as recomanda tuturor sa aleaga un azil sau centru fix ca cele prezentate de tine.

    ReplyDelete
  4. AU SI ACESTE CENTRE ROLUL LOR.MULTE PERSOANE LOCUIESC IN ELE FIIND FOARTE BINE INGRIJITE

    ReplyDelete
  5. nu scrie pretul tarifelor, este foarte mare, am pe cineva la un astfel de camin!
    http://www.suzhoudress.com/t/wedding-party-dresses-23.html

    ReplyDelete
  6. Frumos articol, este frumos sa ne amintim de cei varstnici chiar si prin gesturi marunte.

    ReplyDelete
  7. Foarte bun articol, multumesc pentru sfat.

    ReplyDelete