Monday, July 3, 2017

STUDIU: 2 din 5 tineri folosesc creditul bancar. Pentru ce il solicita?

Daca, in trecut, un credit reprezenta o decizie dificila si care presupunea multe aspecte de luat in calcul, acum acesta este mult mai usor de obtinut. Un studiu efectuat recent arata ca tinerii intre 20 si 30 de ani sunt din ce in ce mai mult atrasi de ideea unui credit. Acestia au nevoie doar de buletin si de adeverinta de venit pentru a primi banii in cel mai scurt timp.

Iata principalele motive pentru care tinerii solicita un credit!



1. Achizitionarea de bunuri

Achizitionarea de produse electronice si electrocasnice se afla in topul motivelor pentru care tinerii solicita un credit. Rezultatele studiului arata ca acestia apeleaza la servicii precum un credit rapid pe https://www.creditfix.ro/ pentru a putea profita de reducerile aparute recent, in special la telefoane mobile, laptopuri, tablete si smartwatch-uri. De asemenea, tinerii care nu locuiesc cu parintii folosesc creditul pentru a cumpara produse pentru uz casnic, precum masini de spalat, aspiratoare, frigidere si alte electrocasnice utile.

2. Calatorii

Pe a doua pozitie se claseaza calatoriile, tinerii preferand sa aleaga un imprumut pentru a putea

achizitiona oferte last minute, precum zboruri extrem de ieftine catre destinatii exotice sau city break-uri. Acest lucru este posibil acum, intrucat institutiile care furnizeaza credite rapide ofera toate informatiile si detaliile necesare online, aici, iar solicitantii pot completa o cerere in cateva minute.

 

3. Plata utilitatilor

Multi tineri solicita tipul de credit “pana la salariu”, atunci cand nu isi pot gestiona bugetul lunar sau intervin schimbari in legatura cu acesta. Astfel, ei folosesc banii imprumutati pentru a plati facturile de telefonie mobila, Internet, curent electric sau gaze. De asemenea, achitarea chiriei sau a intretinerii, in functie de caz, se afla si ea pe lista cheltuielilor acoperite cu ajutorul unui credit.

4. Cheltuieli neprevazute


Desi intr-o masura mai mica, tinerii apeleaza la credite rapide in cazul unor cheltuieli neprevazute. Printre acestea se numara urgentele medicale (medicamente, spitalizare, chirurgie, tratamente) sau legate de studii (plata taxei de studii, a restantelor, achizitionarea de carti costisitoare si alte materiale necesare). De asemenea, tinerii spun ca, uneori, intervin si cheltuieli, precum plata unor datorii, iesiri in oras, evenimente speciale (aniversari, nunti, petreceri) sau cumparaturi necesare (haine, incaltaminte, produse alimentare).

5. Achitarea ratelor lunare

Ultimul loc in clasament este ocupat de ratele lunare. Unii dintre tineri au achizitionat, de-a lungul timpului, anumite bunuri in rate, precum produse electrocasnice sau chiar automobile si apartamente. In cazul in care nu isi pot permite plata acestora pentru o perioada, tinerii apeleaza cu incredere la un credit rapid, pe termen scurt.
Asadar, se poate observa ca tinerii nu au niciun fel de retincenta atunci cand vine vorba de solicitarea unui credit, considerandu-l o varianta avatanjoasa si la indemana, atunci cand au nevoie rapid de o suma de bani.

4 comments:

  1. Noi am fost tentati de cele mai multe ori sa apelam la credite din cauza cheltuielilor neprevazute. Ele iti dau de cele mai multe ori bugetul peste cap.

    ReplyDelete
  2. Solicitarea un credit este foarte util la nevoie

    ReplyDelete
  3. eu mereu m am incadrat la ''cheltuieli neprevazute '', pe neprevazute se strica masina,ori trebuie schimbat ceva la ea............si tot pe neprevazute am nevoie de masina de spalat ,frigider si aragaz :D

    ReplyDelete
  4. Cind ai nevoie urgenta de bani pentru rezolvarea anumitor probleme un credit este binevenit si util

    ReplyDelete