Wednesday, February 7, 2018

Vine sesiunea? Iata CUM sa treci cu bine de ea

Timpul trece foarte repede in studentie. Parca printr-o magie, sesiunea bate la usa si studentul
se trezeste brusc din visare si petreceri intrebandu-se ce sa faca pentru ca, la final, in carnetul sau sa se adune doar note de trecere la examene. Bineinteles ca foarte putini tineri se gandesc ca in facultate vor invata non-stop, asa ca pentru cei mai multi dintre ei sesiunea vine cu stres, frica si dorinta ca fiecare examen sa fie luat macar cu nota 5.

Exista mai multe lucruri de care trebuie sa tina cont un astfel de tanar, care tot semestrul nu s-a omorat cu invatatul, lucruri care il vor ajuta sa treaca cu bine peste intreaga sesiune. Evident ca nu e vorba despre copiat, cu toate ca si acesta ar putea fi un exemplu in acest sens, chiar daca ramane unul negativ.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont in sesiune:


  1. Relatia cu colegii de facultate trebuie sa fie una buna. Studentul va avea nevoie de cursurile la care a absentat, de cateva persoane care sa-l anunte cand are colocviul sau examenul cu pricina. Daca imprumuta cursurile, atunci trebuie sa le traga la xerox urgent si sa le inapoieze colegului cu multumirile de rigoare, pentru ca va mai avea nevoie de astfel de lucruri si semestrul urmator.
  2. Linistea deplina pentru studiu conteaza foarte mult in sesiune, asa ca daca la inceputul semestrului a parut o idee geniala sa stea in caminul de studenti, acolo unde distractia este garantata, mult mai indicata ar fi acum garsoniera cumparata de parinti intr-o zona relaxanta, departe de haosul din centru. Poti sa vezi aici locuinte luminoase, aerisite, cu suprafata mare, perfecte pentru a satisface nevoile unui student.
  3. Invatatul zilnic ramane principalul lucru pe care trebuie sa-l faca orice tanar ce isi doreste sa nu aiba restante. Totusi, studentul nu trebuie sa uite ca relaxarea si pauzele sunt foarte importante, asa ca poate sa isi umple timpul liber cu o iesire la o cafea, la un film, cu o sesiune de shopping in mall sau in mediul online pe site-ul https://www.sport-loft.com/ro-ro/online-shop/femei/incaltaminte unde preturile sunt accesibile.
  4. Bineinteles este mare nevoie si de motivatie pentru a trece cu bine peste sesiune, asa ca un student trebuie sa-si repete de fiecare data ca in vacanta de vara, in loc sa invete pentru restante, va sta relaxat pe o plaja si se va bucura de un cocktail savuros. Pana la urma, examenul pe care-l va sustine nu este total strain de el, asa ca trebuie putina ambitie si hotarare pentru a reusi.
  5. Metodele de invatat in sesiune sunt importante, asa ca fiecare trebuie sa stie exact care sunt acestea pentru a reusi. Mai intai trebuie sa invete informatiile mai simple, cele dificile sunt asimilate mai greu. O alta idee este cea de a invata procesele la nivel practic, acest lucru reusind sa-l faca sa le inteleaga mai bine la nivel teoretic.
    cum treci de sesiune
  6. Toata lumea sta astazi pe Facebook si uita uneori ca are alte prioritati. In sesiune ar fi indicat ca retelele de socializare sa fie date uitarii pentru ca studentul sa se concentreze asupra lucrurilor cu adevarat importante in viata sa. Din pacate, nimanui din lumea virtuala nu-i va pasa daca pica examenul.

Asadar, pentru a trece cu brio sesiunea studentul trebuie sa tina cont de toate sfaturile de mai sus, la care se adauga ambitie, multa munca si rabdare.

28 comments:

  1. Eh, s-a dus vremea aia cand eram si eu in sesiune.... Dar la shopping m-as duce ca sa ma relaxez, chiar daca nu mai am examene de dat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dacă am terminat facultatea, probabil meritam rasfatul, nu? :))

      Delete
  2. Sesiunea - ultima frontiera. Niciodata nu aveam liniste sa invat si eu fara stres. Recunosc ca nu prea ieseam cand aveam de invatat. Cat despre xeroxat, o minune, mai ales daca gaseai cursurile doar la un coleg cu scris imposibil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu invatam noaptea, deci aveam parte de liniste. Cat despre cursurile de la alti colegi, le puteam descifra, fiindca si eu scriam urat.

      Delete
  3. Eee s-a dus vremea aceea, frumos articol.

    ReplyDelete
  4. Mie îmi plăcea să învăț în liniște si cel mai mult noaptea!

    ReplyDelete
  5. multi nu ar trebui sa stea pe retelele de socializare nu numai studentii si ar trebui sa acordam mai mult interes vietii cotidiene,altfel trece viata pe langa noi si ajungem intr-o si sa plecam din lume fara sa fi vazut prea des soarele.

    ReplyDelete
  6. Am terminat anul trecut cu tot ce inseamna examene, dar cam aceleasi lucruri incercam sa le fac si eu.

    ReplyDelete
  7. Hmm, sa stii ca este foarte important sa fii si prezent la cursuri! Uneori prinzi mai multe din clasa decat stand si tocind!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mare dreptate ai! Eu invatam din clasa, prin urmare mi-a fost tare greu cand m-am angajat si nu mai aveam timp sa ma duc la cursuri.

      Delete
  8. Nu mai am examene, din fericire! Dar articolul este binevenit pentru cei ce inca studiaza, indiferent de varsta.

    ReplyDelete
  9. Hehe, ma bucur ca am trecut de aceasta perioada, insa intr-adevar era o perioada foarte stresanta.
    Multe din lucrurile mentionate de tine, le faceam si eu, in special studiam zi de zi, chiar daca uneori nu mergeam la cursuri. Aaa, si imi faceam intotdeauna temele, chiar si atunci cand nu ma prezentam la curs.

    ReplyDelete
  10. E musai ca studentii sa citeasca acest articol. Le.ar fi de folos.

    ReplyDelete
  11. Pentru studentii acest articol le va fi de folos dar nu stiu daca iti vor urma si sfaturile.

    ReplyDelete
  12. Mama..cand era sesiune erau doar 4 ore de somn si in rest invatat! Era cumplit la medicina in sesiune!

    ReplyDelete
  13. Am scapat de cativa ani de povestea cu sesiunea, dar imi amintesc si acum ca mereu faceam curatenie in sesiune de parca altceva nu aveam de facut. Apoi mancare... si abia la final ma apucam de invatat.

    ReplyDelete
  14. Cel mai bine ma puteam concentra noaptea. Tot timpul am fost o pasare de noapte si cel mai bun randament in privinta invatatului l-am dat seara

    ReplyDelete
  15. Mare stres era si sesiunea asta. Cate nopti mai pierdeam invatand.

    ReplyDelete
  16. Am scapat de aceea perioada si chiar nu mai vreau stiu cum e :))

    ReplyDelete
  17. Nu era nicio fericire sesiunea, bine ca am scapat, dar sfaturile tale sunt bune.

    ReplyDelete
  18. Bine ca acum le aflu :)))) bun articol!

    ReplyDelete
  19. Haha :)) mi-a facut placere sa citesc articolul! Mi-ai adus aminte de perioada in care mergeam cu colegele in mall dupa un examne. Acum doar online mai fac cumparaturi, nu mai avem timpul din facultate. Chiar recent am gasit un magazin online de rochite foarte dragut https://poshlove.ro/,chiar il recomand. m-a surprins ca pot modifica rochiile direct la ei

    ReplyDelete
  20. Informații frumoase aici, aș dori să vă împărtășesc toată experiența mea încercând să obțin un împrumut pentru a-mi extinde activitatea de îmbrăcăminte aici, în Malaezia. Într-adevăr a fost greu ca afacerea mea să se reducă din cauza bolii mele de scurtă durată, atunci când m-am vindecat am avut nevoie de un fond pentru a-l înființa din nou pentru a începe, așa că l-am întâlnit pe domnul Benjamin, un ofițer consultant de împrumut la Le_Meridian Funding Service. eu de proiectul meu de afaceri și i-am spus că dețin deja One și am nevoie doar de un împrumut de 200.000,00 USD mi-a dat un formular pentru a completa și am făcut și el mi-a cerut ID-ul meu valabil în câteva zile. Au făcut transferul și mi-a fost acordat împrumutul . Vreau cu adevărat să apreciez efortul de a încerca, de asemenea, să aduc acest lucru oricui caută împrumuturi de afaceri sau alte probleme financiare pentru a contacta Serviciul de finanțare Le_Meridian Pe e-mail: lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com El este disponibil și pe WhatsApp Contact: +1 -9893943740.

    ReplyDelete
  21. Foarte bune sfaturile! Multumesc pentru articol! Eu am observat ca desi avem mai mult timp de cand putem face cumparaturile online, imi lipseste uneori sa merg sa ma plimb prin mall, prin magazine... acea relaxare imi da mult mai multa energie decat 2 ore de somn. Desi imi comand mult online, de pe https://www.superlative.ro/ si alte site-uri similare, o data pe saptamana tot ies in mall :D

    ReplyDelete