Saturday, March 9, 2013

Vreau o piele perfecta!

Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa plangeti cu lacrimi de crocodil si sa nu stiti de ce? Cam asa sunt eu azi... Oare sa fie de la vremea mohorata de afara?

Am atatea de facut si nu am nici un chef: trebuie sa-mi fac manichiura, sa ma epilez... Of! De ce a trebuit sa ma nasc femeie?

Gasesc un motiv in toate acestea si incep sa plang ca o apucata, eliberandu-ma de zbuciumul interior care ma chinuie inca de dimineata.  Deodata usa dormitorului se deschide, e sotul meu inmarmurit de uimire, care abia reusi sa mormaie cateva cuvinte:

"Ai patit ceva?"

"Ce stii tu? Tu vrei sa am pielea catifelata, sa fiu frumoasa, dar tu nu stii... Nu stii cum e sa fii femeie!"

El rade, rade sfidator facand parca haz de necazul meu. Se crede cumva la circ? Nu-si da seama cat m-a pichirisit acum?

"E frumos sa vezi ca arat impecabil, ca am o piele perfecta! Ai idee macar prin cate chinuri trec eu? Am incercat sa scap de pilozitate cu lama. Crezi ca fost bine? Nu! Dupa ce ca sunt eu bruneta si firul meu de par e gros, a devenit mai negru, mai gros, mai des. Am incercat crema depilatorie, dar pe langa faptul ca miroase abominabil, imi usuca pielea, nu reuseste sa inlature radacina, il taie doar la suprafata si reapare imediat, iar eu trebuie sa suport din nou mirosul acela groaznic. Am incercat si cu penseta...Cat chin! E un procedeu minutios, pe care trebuie sa-l reiau zilnic: trebuie sa dezinfectez penseta, sa verific zonele cu probleme, sa trag firele de par vizibile, dar cu toate astea crezi ca sunt multumita de pielea mea? Nu! Sa nu mai vorbim de aparatul electric... Ai idee cat de dureros e? Stii ca-mi ia o zi intreaga la cate fire de par am eu? Ai idee de cate lucruri m-as putea bucura in acest timp?"

"Sa inteleg ca nu ai chef sa te epilezi?" -ma intreaba el dupa ce ma asculta atent..."De ce nu te duci la salon, sa te epilezi cu ceara si preferi sa faci o tragedie din asta?"

"Cu ceara?"

"Da! De ce nu? Pana la urma nu doar femeile, ci si barbatii se epileaza, daca stai sa te gandesti la fotbalistii care isi etaleaza picioarele in timpul meciurilor."

"Asa o fii, dar e usor de spus! La cat am eu firul de gros, trebuie sa-mi aplice de 3-4 ori in aceasi zona ceara, ca sa am o piele perfecta. In plus, de cand am incercat sa ma fac acasa si m-am ars, m-am jurat ca nu mai ma depilez cu ceara."

"Dar chiar trebuie sa te invat eu totul? Nu ai auzit de epilare definitiva?"

"Incerci sa ma scoti din pepeni? Cum sa nu aud? Acum sase ani  chiar de 8 martie, m-am dus la un salon specializat profitand ca aveau o oferta cu 50% reducere. Am dat pe vremea aceea 800 Ron si asta la jumatate de pret, iti dai seama cat m-ar costa acum? Cel putin 2000 Ron pentru fiecare sedinta si trebuie sa fac nu mai putin de 10 sedinte...Da, e adevarat, ca avand firul foarte gros rezultatele s-au vazut chiar dupa prima sedinta,  ba chiar mi se parea ca firele de par devenisera mai fragile, se rupeau numai daca le trageam cu mana, dar sa dai atatia bani la 4 saptamani, nu ti se pare cam mult?"

"Esti cam in urma cu noutatile, draga mea... Stiu mai multe decat tine si sunt barbat."

"Ce spui? Cum?"-intreb eu printre cuvinte haraite.

"Uite asa, foarte simplu! Daca tot te-ai plictisit de aparatul electric clasic, stiu un magazin online care comercializeaza dispozitive pentru epilare definitiva cu IPL , asa ca te poti depila definitiv acasa. Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi instructiunile de folosire si nu o sa mai dureze o zi intreaga sa obtii pielea catifelata atat de ravnita de tine, ci cam 15-20 de minute. In plus, costul lui e aproximativ egal cu costul unei sedinte de epilare definitiva, asa ca faci economii uriase, iar eu scap de vaicareli."

" Wow! De-asta te iubesc eu pe tine, ca iti merge mintea brici. Ma gandeam ca un astfel de aparat costa o avere si de fapt e mai rentabil sa am unul acasa si nici nu e dureros. Iti da doar o senzatie de caldura suportabila. La inceput e mai intensa, apoi te obisnuiesti, oricum e mai putin dureros decat epilatul clasic cu ceara sau cu aparatul electric si mai eficient decat cel cu lama, crema depilatorie sau penseta, de fapt mai eficient decat toate la un loc... Insa ai idee la cat timp se repeta tratamentul?"

"Nu sunt sigur, dar cred ca la primele trei-patru utilizari trebuie sa repeti tratamentului la doua saptamani. Insa sa stii ca trebuie sa schimbi dupa fiecare tratament cartusul epilator cu lumina pulsata IPL."

"Banuiesc ca nu costa foarte mult, nu?"

" Cam cat ar costa daca te-ai duce la un salon sa te epilezi cu ceara, in schimb ai avantajul ca poti sa te faci singura intr-un cadru intim, acasa, ai libertatea de a-ti alege momentul in care vrei sa te epilezi, fara sa fii conditionata de o ora programata."

"Suna asa de bine!"

"Vad si eu cum iti sclipesc ochii de  incantare, ba chiar ai uitat si de lamentarea in van."

Prin aceste cuvinte ma face si pe mine sa realizez ca uneori fac o tragedie dintr-un nimic. Simt ca am fost penibila si nici nu stiu cum de pot fii asa de relaxata dupa aceasta discutie, cand probabil ar trebui sa ma simt ciudat. In fond, el nu are nici o vina pentru pilozitatea mea si nici pentru faptul ca sunt femeie...

"Sa studiem cateva oferte !"- imi spune el luandu-ma in brate si ciufulindu-mi parul, facandu-ma sa uit de toate cugetarile mele si eliberandu-ma de toata energia negativa.

Si totusi, ca sa fiu pe deplin convinsa, prima mea grija a fost sa caut un filmulet de prezentare. Am gasit unul in limba engleza, plus multe alte clipuri de la televiziuni internationale, dar si review-uri favorabile care m-au convins pe deplin ca epilatorul Silkn cu lumina intens pulsata Sensepil XL cu 40.000 impulsuri e cea mai buna alegere pentru orice femeie.


Acum pot sa spun din tot sufletul: "Adio epilare clasica! Bine te-am gasit epilare cu IPL!"


10 comments:

  1. vreau ,vreau si eu stiu ce inseamna sa nu mai ai timp de tine .dar trebuie sa ne facem pentru afi si mai frumoase decat suntem , atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru .

    ReplyDelete
  2. tot asa ma simt si eu cand trebuie sa ma epilez ,totusi sunt o norocoasa ca nu prea am par pe picioare si pot folosi aparatul de epilat si imi ramane pielea ca de copil ...

    ReplyDelete
  3. Vai si eu m am saturatttttttttt ,vreau si eu asa aparat sa scap de parul de pe picioare :D nu s bruneta dar de la atata epilat mi s a indesit parul:( cu crema ma fac si eu dar vb ta mirosul e abominabil,si in baie dupa mine nu mai intra nimeni timp de 30 minute cand ma epilez=))) Deci iti impartasesc durerea,si in principiu VREAU APARATULL ,as face orice pentru el,sunt dispusa sa renunt pe termen de 2 ani la toate dorintele mele=)))

    ReplyDelete
  4. superb articol bravo felicitari draga mea

    ReplyDelete
  5. Mai ales pentru noi... Ca sa ne simtim bine in pielea noastra :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Este un articol imaginar, insa am facut in trecut o singura sedinta de epilare definitiva si s-au vazut temporar rezultatele in sensul ca firul se putea smulge cu usurinta...

      Delete