Monday, September 16, 2013

Cum reusesti sa impresionezi?

Traim intr-un mare imperiu al vizualului, in care imagini in miscare ne coplesesc si ne invaluie la fiecare pas. Noi insine devenim o imagine pentru cei din jur si absorbim la randul nostru imaginile care se perinda in fata noastra. Imaginea pe care o avem despre noi se apropie mai mult sau mai putin de realitate, dar in anumite momente nu conteaza atat de mult. Ceea ce conteaza cu adevarat este impactul pe care-l avem asupra celorlalti. Cat de mult reusesti sa impresionezi la o prima intalnire, fie ca este vorba de un interviu de angajare sau o intalnire romantica?

Cu totii trecem printr-un chinuitor proces de selectie atunci cand vine vorba de tinuta cea mai potrivita pentru un eveniment important. Fie ca alegem rochii elegante sau costume, parca niciodata nu reusim sa atingem acea perfectiune inchipuita de noi. Ori exageram, ori suntem prea lejeri. De fapt, ne chinuim mult prea mult si acest lucru se vede. Relaxarea este primul pas esential. Apoi, trebuie sa stii exact despre ce eveniment este vorba si daca este impusa o anumita tinuta. La o intalnire de afaceri, nu te poti imbraca intr-un tricou si o pereche de blugi, nici chiar o rochie lejera de vara nu este potrivita, dar nici la o intalnire relaxata intre prieteni nu este cazul sa te imbraci la costum. Un alt aspect esential este curatenia. Atata timp cat hainele tale sunt curate si au un miros placut, nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Cumpara-ti marimea potrivita! Marimile mai mari nu sunt o problema atat de mare, intrucat se poarta acest stil. Problema adevarata o reprezinta marimile mai mici. Chiar daca ai impresia ca vei reusi sa iti tii respiratia o seara intreaga in acea rochie superba, care cu siguranta te va face sa pari mai slaba pentru ca este cu dou numere mai mici, adevarul este cu totul altul. Nu vei reusi sa-ti tii respiratia. Nu vei parea mai slaba, ba dimpotriva,  si te vei chinui cumplit, nesimtindu-te deloc in largul tau. Simte-te bine in pielea ta si altii se vor simti bine langa tine. Foloseste, apoi, accesoriile potrivite. O pereche potrivita de cercei sau un colier superb iti va pune in evidenta tinuta si vei fi admirata de toata lumea. 

4 comments:

  1. Eu nu ma chinui sa impresionez, indiferent de ce aleg sau la ce eveniment trebuie sa ma prezint, prefer sa fiu naturala si sa ma simt bine in pielea mea.

    ReplyDelete
  2. Multumim de sfaturi! :-* prefer sa fiu ceea ce sunt si cat mai naturala :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete