Tuesday, February 4, 2014

Stil neoclasic

Pana nu demult nici nu stiam ce reprezinta aceast stil, insa documentandu-ma am aflat ca este un stil greco-roman, rafinat si extrem de elegant, creat inca din antichitate de catre si pentru oameni, pe vremea cand mestesugarii si artistii bijutieri erau foarte apreciati de catre orice femeie. Chiar si acum puteti purta podoabe in stil neoclasic, bijuterii argint lucrate manual in Israel, daca apreciati arta, eleganta si povestile istorice pe care ele vi le transmit.
Cati dintre noi stiu despre semnificatiile pe care le are "Mana lui Fatima"?
Despre acest simbol antic  se spune ca ii ofera  purtatorului protectie si noroc, il fereste de rele, tinand lucrurile negative deoparte, il protejeaza impotriva deochiului.
Interesant de stiut e ca acest talisman este folosit atat in magie, cat si in feng shui si ca nu reprezinta doar o amuleta vindecatoare si binecuvantatoare care aduce sanatate, prosperitate, noroc si iubire, ci are si semnificatii religioase simbolizand credinta in binecuvantarea lui Dumnezeu, pentru ca Iisus ii vindeca pe cei bolnavi atingandu-i cu mana, simbolizand de asemenea divinitatea, ospitalitatea, generozitatea si puterea binefacatoare a lui Dumnezeu,
Alti spun ca intruchipeaza dreptatea si corectitudinea sau ca ar fi mana onoarei, iar fiecare din cele cinci degete reprezinta cinci virtuti, indiferent de interpretare un lucru e sigur, acela ca transmite povesti si ca fiecare poveste din antichitate ce se afla in spatele sau e interesanta in felul ei.
Pe site-ul Regal Gold am vazut un colier de argint N2272 Mana lui Fatima, nici nu m-a mirat acest lucru pentru ca stiu ca este un magazin online care comercializeaza o gama diversificata de bijuterii. Acolo am vazut tot felul de stiluri diferite, fiecare inedit si deosebit fata de ceea stiam noi...


Voi ati purta un astfel de colier?

2 comments:

  1. Bineinteles ca l-as purta! Cunosc magazinul, au lucruri deosebite!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos ! Nu stiam despre aceste lucruri , chiar mi-am imbogatit cultura generala . :*

    ReplyDelete