Sunday, December 20, 2015

5 motive sa-ti dai copilul la fotbal

E bine sa stii ca pentru orice sport ai opta, vei face cea mai buna alegere pentru copilul tau. Eu am ales fotbalul pentru ca sotul meu e antrenor de fotbal si pentru ca vad efectele practicarii acestui sport chiar pe copilul meu. 

Atat baietelul meu, cat si un prieten de la el din grupa, au fost niste copii care raceau foarte des, dar la numai o luna dupa inceperea antrenamentelor, le-a crescut imunitatea. In doi ani de zile, a racit o singura data cand a facut ingerasi de zapada pe un ger cumplit, desi el racea de cel putin 7 ori pe an. Pe langa asta, a devenit mai organizat, a inceput sa doarma dupa-amiaza, a invatat sa lucreze in echipa si a renuntat la timiditatea care-l caracteriza.

Imi place sa-i vad cum se pregatesc. Sotul meu face schita antrenamentelor, pentru ca-i place sa faca zilnic exercitii noi care sa-i incante pe copii, iar baietelul meu nu pleaca fara sa primeasca incurajarile de la mama lui. E o placere sa-i vezi la antrenament, sa vezi atatia copilasi pe teren, atat de disciplinati si te intrebi daca tie, mare fiind, ti-ar iesi exercitiile cum le ies lor. Eu una, cred ca m-as impiedica de minge... Din pacate, nu reusesc sa ajung la antrenamente prea des, dar ma relaxeaza si ma deconecteaza si pe mine, iar de cate ori am o zi libera profit de ocazie sa-i insotesc.

Copiii vostri practica vreun sport?

3 comments:

  1. Foarte bine faceti ca ii insuflati de mic miscarea ,ale mele au facut tot timpul sport....acum mai putin,cand ne facem mari ne lenevim sau nu avem atata timp liber :)

    ReplyDelete
  2. Sa stii ca fi-meu are 28 de ani si in fiecare joi seara joaca fotbal , e o pasiune a lui de cand era mic . Atunci , eu ca "mama protectoare "nu prea il lasam sa mearga ( se inscrisese la un club ) mereu invocam motive , ba e prea cald , ba e prea frig , ba transpiri , bei apa , racesti ... etc .... si rau am facut

    ReplyDelete
  3. eu chiar am facut fotbal, fata fiind :)

    ReplyDelete