Saturday, October 24, 2015

Tot ce trebuie sa stii despre tonere si imprimate cu laser

Astazi am discutat cu o prietena despre tonere, dar nu tipul de tonere la care va ganditi, cele pentru curatarea tenului, ci la acele piese de schimb multifunctionale, care pentru noi erau o enigma. Ii auzisem pe barbatii nostri ca trebuie schimbate si ne intrebam cum o arata. Nu va pripiti sa ne judecati, suntem femei si nu prea ne intereseaza pe noi astfel de detalii. Atata timp, cat imprimanta functioneaza, totul e bine, cand nu functioneaza, nu ne dam seama de ce pana nu o examineaza un specialist si nu ne spune despre ce e vorba. Ne-am dat seama ca amandoua aveam imprimante cu laser si am inceput sa facem o legatura. Apoi, am cautat informatii pe net despre aceste tipuri de imprimante si am realizat ca aveam dreptate. Se pare ca aceste raze laser cu care tiparesc, nu transpun imaginea direct pe hartie, ci pe un cilindru incarcat electrostatic, ce atrage tonerul si abia apoi o  distribuie pe foaie, iar aceasta urmeaza sa treaca prin cateva role ce o preseaza si incalzesc, pentru ca tonerul sa  poata adera permanent.

Eram amandoua ca doi copii mandrii de ei, fiindca aflasem ca asa cum la imprimantele pe cerneala trebuie schimbate cartusele de cerneala, tot despre acest lucru era vorba si in cazul imprimantelor cu raze laser, insa numarul de reincarcari este limitat, cartusele pe cerneala se incarca de aproximativ 30-40 de ori, iar cele pe toner de aproximativ 20 de ori. Nu va pripiti sa trageti concluzii, viteza de imprimare a imprimantelor pe laser este mult mai mare, este mult mai rezistenta in timp si poate tipari cu aceasi suma cheltuita cu 4000-5000 de pagini mai mult decat cea pe cerneala (inkjet).

Tot de la iubitii nostri soti am auzit ca pe E-multifunctionale.ro, au cele mai bune preturi, asa ca acum avem un tablou complet al acestei probleme.

5 comments:

  1. tocmai eram in cautare de un toner pt imprimanta. mersi pentru pont!

    ReplyDelete
  2. Foarte interesant,multumim pentru informatii!

    ReplyDelete
  3. Multe informatii utile in articol. Multumesc.

    ReplyDelete
  4. BINE DE STIUT.UN ARTICOL PLIN DE INFORMATII UTILE FOARTE BINE SCRIS SI FOARTE UTIL

    ReplyDelete
  5. Multumesc pentru recomandare draga mea,nu se stie cand voi avea nevoie:) ...o zi frumoasa,pupici :*

    ReplyDelete