Friday, February 21, 2014

Cum mi-am facut contul de Paypal

Pana acum un an-doi nici nu stiam cat de util este acest serviciu electronic si nici cat de sigur e. Cand am facut prima comanda online pe un site din strainatate, initial mi-am ales sa platesc prin banca tocmai din lipsa de incredere, imi cumparasem un produs in valoare de 6$, insa cand m-am dus la banca sa intreb de costurile implicate pentru aceasta tranzactie si cand am aflat ca trebuie sa platesc mai mult decat costa produsul, am vrut sa renunt.

Dar prietenii la nevoie se cunosc, iar Catalina m-a indrumat sa-mi fac cont de Paypal, pentru ca nu ma va costa decat doi euro, comision de inregistrare si mi-a spus ca este un sistem sigur, care nu percepe taxe atunci cand faci o plata.



Am intrat pe paypal.com/ro putin neincrezatoare, am apasat sign up, apoi get started la Payal for you, (mai exista si optiunea Paypal for Business).  A trebuit sa completez exact in aceasta ordine email, parola, sa confirm parola, nume, prenume, adresa, oras, judet, cod postal, mobil (pe acest numar de telefon veti primi confirmarile de plata), numar card VISA®, MasterCard® sau Maestro® cards,  data expirarii acestuia  si CSC (ultimele 3 numere din spatele cardului unde aveti si semnatura).



Recunosc ca am fost sceptica cand mi-am lasat aceste date, dar contul de PayPal m-a ajutat mult si s-a dovedit a fi mai sigur decat am crezut.

De fiecare data cand comand ceva online din strainatate, aleg ca modalitate de plata PayPal si sunt directionata catre pagina mea, trebuie doar sa ma loghez, sa aleg cardul dupa care platesc si dupa ce confirm plata, primesc la cateva minute mesaj pe telefon: " Tranzactie reusita "suma" in "data" card (ultimele 4 cifre)  la PAYPAL "vanzator". Daca nu recunoasteti operatiunea apelati "banca si numarul".

Cum platesti alt utilizator Paypal?

E foarte simplu, te loghezi, selectezi send payment, introduci mail-ul persoanei careia vrei sa-i trimiti bani, suma, selectezi moneda in care vrei sa platesti, bifezi daca platesti pentru servicii sau bunuri ori daca trimiti bani catre familie sau prieteni si apesi pe butonul continue.





Cum primesti bani de la alt utilizator Paypal?

Poti sa ceri bani prin optiunea Request Money, in cazul in care utilizatorul de la care urmeaza sa primesti bani nu a trimis el plata catre tine primul, introduci mail-ul, suma si valuta. Pentru a transfera banutii de pe PayPal pe card, va trebui intri in contul tau si sa selectezi optiunea Withdraw, sa selectezi modalitatea de trimitere a banilor ( trebuie sa  selectati varianta a 2-a Withdraw funds to your card, varianta taxata cu 2 euro la fiecare tranzactie si care dureaza 2-5 zile lucratoare). Dupa ce ai selectat metoda, scri suma pe care vrei sa o transferi si cardul pe care vrei sa se vireze banii. Asta-i tot!

Sper ca v-am fost de ajutor cu acest tutorial pe care unele fete mi le-au cerut si pe care in semn de respect pentru urmaritoarele mele fidele, m-am simtit datoare sa-l fac.
Pupici!

P.S:
Dating with spring, all best-sellers for you!
Over 100 styles, up to 40% off
Start from $4.99
Time: 2/18/2014 ---2/23/2014
Don’t miss, girls!



17 comments:

  1. Replies
    1. Si eu il golesc foarte repede, dar de acum mi-am propus sa vad cat rezista cu banii pe el :))

      Delete
  2. Foarte frumos din partea ta ca ii ajuti si pe ceilalti ! :*
    P.s : Si pe la mine prin cont bate vantul :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu incerc sa nu mai scot banii de pe card si vad ca merge :)

      Delete
  3. Chiar a fost util! Citisem undeva niste comentarii cum ca nu ar fi tocmai usor de facut contul si ma cam speriasem mai ales ca as fi comandat si eu cate ceva prin alte parti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu e greu deloc, e foarte usor de folosit si foarte sigur, desigur ca exista si conturi false de mail care pretind a fi de la paypal si iti cer datele. Eu le ignor si intru in contul meu, sa vad daca e nevoie de asa ceva...

      Delete
  4. foarte util articol,chiar doream sa-mi faccont si nu stiam procedura..deci prima data tbsamerg la bancasisafac contin valuta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu trebuie sa-ti faci cont in valuta, e suficient contul in lei, pentru ca se calculeaza in functie de curs si se retrage exact cat trebuie, nici un leu in plus...

      Delete