Thursday, May 25, 2017

Generalitati despre anvelopele industriale

Alegerea anvelopelor industriale corespunzatoare este un pas important pentru buna desfasurare a activitatilor de tip industrial. Pe piata sunt disponibile mai multe modele, printre care vom aminti: anvelopele pneumatice pline, elastice si cele pentru incarcatoare frontale compacte. 

La fel cal in cazul unor cauciucuri agricole sau destinate unor activitati off-road, noile pneuri industriale sunt influentate de presiune. De asemenea, ele sunt proiectate in asa maniera incat sa faca fata cu brio unor sarcini impresionante. In mod obisnuit, niste anvelope normale nu dau dovada de acelasi comportament, din cauza constructiei aparte. Presiunea pusa in anvelopele industriale difera de cea a cauciucurilor pentru echiparea autovehiculelor usoare, in special datorita faptului ca greutatea lor este alta. 

Majoritatea auto-utilitarelor care sunt utilizate in scopuri industriale au in comun lucrul in medii de lucru deosebit de solicitante. La deplasarea cu o masina din clasa turisme, de pilda, traversarea unei zone cu pietris constituie o veritabila proba de anduranta pentru cauciucurile dumneavoastra; totusi, pentru noile modele de anvelope industriale, portiunile cu pietris nu reprezinta o problema. 



Noile generatii de anvelopele industriale ofera urmatoarele particularitati: o foarte mare rigiditate, acestea dispunand de o suprafata mult mai dura comparativ cu cea a rotilor normale. Un alt punct forte consta in prezenta unor crampoane si canale de marime mult mai mare, pentru a servi obtinerii unei aderente crescute la rularea pe terenuri accidentate sau acoperite de moloz, sticla etc. 

Pe langa o rezistenta extrema la factorii de uzura din medii extreme de lucru, majoritatea anvelopelor industriale trebuie sa intampine sarcini foarte mari. De aceea, pentru a a face fata unor incarcaturi ridicate, chiar si de zeci de tone, anvelopele industriale sunt proiectate astfel incat sa poata sa previna deformarea formei si simultan sa protejeze camera. 

Pentru a conchide, anvelopele industriale reprezinta anvelopele construite in vederea intampinarii unor greutati si sarcini foarte mari, ceea ce o anvelopa normala nu ar fi in stare sa faca. Multe tractoare, moto-stivuitoare, excavatoare, macarale si platforme de transport special si agabaritic necesita anvelope industriale de buna calitate, corespunzatoare cu sugestiile constructorului si nu in ultimul rand, durabile.

No comments:

Post a Comment