Monday, April 13, 2015

Cum refolosim mancarea ramasa de Paste si ce mancam dupa sarbatori

Se spune despre romani ca sunt risipitori si au obiceiul sa arunce multa mancare. Probabil multi dintre noi au pregatit mult prea multe alimente de Paste ca sa le poata manca pe toate. Iata cum poti pregati aceste preparate, astfel incat sa nu faci risipa!

Cozonacul poate sa fie refolosit dupa s-a intarit.
1) Se inmoaie in lapte, apoi in ou crud si se prajeste, rezultatul fiind niste friganele delicioase
2) Se faramiteaza, se amesteca cu gem sau dulceata, apoi se tavaleste prin nuca de cocos si vei avea astfel niste bomboane delicioase
3) Poti sa faci o budinca la cuptor din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite

De Paste vopsim oua rosii, insa dupa ce au fost ciocnite, nu toti le consumam, asadar raman foarte multe oua. Iata ce poti face din ele:
1) Se pot folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza
2) Putem face oua umplute
3) Le putem folosi in prepararea unor salate proaspate pentru a le da consistenta

Se pot refolosi si resturile de friptura:
1) Se taie friptura in bucatele mici si se adauga intr-o salata de boeuf sau intr-o salata de cruditati.
2) Chiar daca este deja gatita, se poate toca pentru a prepara chiftele
3) Putem face o musaca
4) Putem prepara varza a la Cluj

Desi este un preparat pretentios, putem regati chiar si resturile de drob:
1) Putem adauga drob in salatele proaspete
2) Il putem transforma cu succes in chiftele

Cartofii fierti sau inabusiti se pot transforma in piure sau  in bulete de cartofi delicioase si crocante.

Daca va intrebati ce alimentatie trebuie sa adoptati dupa mancarea grea de sarbatori, va pot veni in ajutor cu cateva sfaturi:

-consumati multe fructe si legume bogate in vitamina C

-renuntati cateva zile la alcool si grasimi si inlocuiti-le cu plimbari in aer liber

-optati pentru o alimentatie cu legumele cu frunze verzi, broccoli, citrice sau usturoi

-evitati carnea grasa, ouale, branza grasa

-mancati  miere, biscuiti cu miere, mere, cirese, banane, struguri sau rosii tomate

-un alt aliat care alunga oboseala si ajuta la filtrarea impuritatilor din stomac este painea prajita

-pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si curatarea organismului de alcool consumati citrice din plin

-beti un pahar de apa pe stomacul gol (la temperatura camerei), urmat de o cafea amara , ceai verde,  diuretic sau laxativ. Faceti acest lucru timp de o saptamana

-ceaiul de musetel, de soc si de urzica au proprietati curative

-consumati la micul dejun cereale integrale cu iaurt, la pranz friptura slaba la gratar si salata, urmata de o felie de cozonac sau o prajitura, un fruct, un suc de portocale sau de grepfruit , iar seara o salata de ton sau o salata bulgareasca.

4 comments:

  1. Eu anul asta nu am mai reciclat decat friptura de pui,transformand-o intr o delicioasa salata tocmai buna pentru masa de pranz...o parte din drob l am oferit din prima zi de paste unui om sarman la fel si un cozonac
    ,cred ca asa e cel mai bine,chiar daca nu suntem niste oameni cu stare financiara deosebita,asa este omenesc sa mai ajuti si pe altul care sta mult mai prost ca tine.

    ReplyDelete
  2. Da, pe fructe si legume am trecut si noi, simti nevoia dupa asa destrabalare cu carne de tot felul.

    ReplyDelete
  3. Mie mi-a ramas mult cozonac asa ca o sa incerc ideile tale. Multumesc!

    ReplyDelete