Friday, September 12, 2014

Salata cu avocado

Astazi mi-am facut o delicioasa salata cu avocado, masline negre, rosii, castraveti, salata verde, naut fiert, branza dulce, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Probabil nu suna spectaculos, insa mie mi-a placut.
Am inceput sa mananc sanatos si sa introduc in alimentatia mea legume si seminte pe care nu le-as fi incercat inainte, unele imi plac foarte mult, dar recunosc ca nu ma pot abtine sa nu mananc cate o bucatica de ciocolata sau cartofi prajiti macar o data pe saptamana, pentru ca nu as vrea sa-mi refuz cate o placere mica.

Ma gandesc sa mai incerc si alte rete cu avocado, pentru ca am citit ca este un produs minune pentru sanatate, acesta este antioxidant, anticancerigen, previne malformatiile congenitale, reduce riscul de accident vascular cerebral, imbunatateste vederea, intarzie procesul de imbatranire a organismului, regleaza hipertensiunea arteriala, ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau in organism (LDL) si la cresterea celui bun (HDL), mentine sanatatea sistemului cardiovascular, previne pierderea memoriei sau accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, mentine sanatatea sistemului digestiv, accelereaza metabolismul, etc.
 Voi stiti vreo reteta cu avocado?

6 comments:

  1. Am un avocado dar nu stiu sa il prepar, ideea ta cu salata e buna. Pe celalalt l-am mancat gol si a fost cam gretos. As pune miere pe el.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mai facut o reteta (vezi ca e pe blog), cu orez, naut si avocado, desi ti-as recomanda sa nu-l fierbi ci sa-l adaugi pisat, ca sa nu-si piarda proprietatile. O sa mai incerc o reteta de piure din avocado si daca imi place o s-o postez :)

      Delete
  2. Arata foarte bine ! :*

    ReplyDelete
  3. Mananc salate dar si ciocolata in fiecare zi! Plus alte prostioare...Salata cu avocado este apetisanta!

    ReplyDelete
  4. super idee de salata :)
    avocado e super!!! cik e si reteta pt mine impotriva cearcanelor :D
    am sa`l cumpar cu siguranta sa vad ce minuni face
    te pupic

    ReplyDelete
  5. Multumesc pentru ideea de salata, o sa o incerc chiar maine! De obicei cand gatesc ma inspir din retele de pe acest site https://www.pastebaneasa.ro/ ,din greseala am dat peste el si nu cred ca a trecut de atunci o saptamana in care sa nu incerc ceva nou din pagina cu retete

    ReplyDelete