Friday, September 26, 2014

Altceva fata de florile de nunta

V-am spus vreodata cat imi displace traditia in care mireasa trebuie sa puna invitatilor flori de nunta artificiale in piept si sa intepe hainutele luate cu atata grija de cei care vor sa le imparta bucuria? Ei bine, daca nu v-am spus, probabil ati aflat acum. Nu-mi place sa-mi ramana gaurite rochitele, chiar daca nu le port decat o data. La nunta mea, nu voi pune flori de nunta asta e cert, insa mi-a fost foarte greu sa-mi dau seama cu ce sa le inlocuiesc si mi-am dat seama ca niste bratari simple din margele cu o floricica care sa mentina un pic si din traditie, ar fi ideale.

Economista fiind, am facut un calcul simplu, o floare de nunta mai draguta costa intre 0.8 si 2.5 Ron, o bratara in genul celei la care m-am gandit eu cumparata de-a gata m-ar costa intre 4 si 10 Ron, insa ce-ar fi daca le-as face singura?

Am cautat pe internet sa vad de unde pot sa-mi cumpar margele, bineinteles am cautat ca preturile sa fie cele mai mici si calitatea lor sa ma multumeasca si am descoperit un site Adalee , care venea in intampinarea nevoilor mele cu o gama larga de margele si accesorii.

Localul in care vom face nunta este cu maro si auriu, asa ca m-am gandit sa optez pentru o floare maro, margele in nuanta alb perlat si guta elastica.

Cam asa arata alegerile mele:

M-am bucurat sa vad ca la comenzile de peste 70 Ron, transportul este gratuit prin Posta Romana, iar la cele de peste 100 Ron transportul este gratuit si prin curierat. Nestiind, cate bratari pot face dintr-o punguta de 50 de grame, am comandat 17 pungi de margele, 100 de bucati de trandafiri din rasina si o rola de 50 m din guta elastica.

Comada a venit destul de repede, avand in plus si un saculet roz cu niste porumbei, unul dintre ei tinand in cioc o verigheta, pentru care m-am bucurat tare mult, si m-am apucat de treaba...


Am inceput sa insir margelele pe snur, fara sa-l tai ca sa nu scape margele pe jos si mi-am dat seama ca pentru o bratara trebuie sa folosesc cam 50-55 de margele, un trandafir si cam 25 de cm de guta elastica. Dintr-o punguta de 50 de grame de margele de nisip am facut 12 bratari si guta elastica ajunge pentru 200 de bratari, asa ca facand un calcul simplu o bratara ar costa 0.35 Ron costul trandafirasului + 0.17 Ron costul margelelor/ bratara si 0.06 Ron costul snurului/bratara, iar totalul costului pe bucata ar fi de 0,58 Ron si pentru 100 de bucati de 58 Ron. O economie destul de mare pentru bugetul familiei si un rezultat satisfacator, tinand cont ca invitatele mele se vor bucura de bratara creata de mine de cate ori vor dori, fata de o floare artificiala care m-ar costa mai mult si care ar fi uitata prin sertare sau aruncata.

Timpul pe care l-am alocat fiecarei bratari a fost de 15 minute, probabil ar fi durat mai putin daca nu as fi vizionat in acelasi timp cateva filme sau emisiuni, ca sa nu mi se para ca fac ceva din obligatie. In doua-trei saptamani cele 100 de bratari pe care mi-am propus sa le fac au fost gata, in conditiile in care am un job si o famile frumoasa de care trebuie sa ma ocup, iar 5 dintre ele le-am facut in miniatura pentru micile printese invitate.



Sper ca va place si ca v-am dat idei folositoare!

P.S.: Ma voi gandi la ceva si pentru domni, pentru ca nici lor nu as vrea sa le gauresc costumele.

35 comments:

  1. Daca iti faci singura bijuteriile clar iesi mult mai ieftin dar ai nevoie de un pic de talent si de multa rabdare.

    ReplyDelete
  2. FRUMOASE, pentru cine are rabdare de asa ceva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am, mai putina decat in tinerete, dar inca mai e acolo un gram de rabdare in mine :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Bravo,ai fost foarte inspirata,eu le am prins florile cu agrafe;)) pentru ca nici eu nu am vrut sa gauresc rochiile sau reverele costumelor:) Chiar imi place cum ti au iesit,sunt superbe margelutele si foarte multe din cate vad eu:) Ai fost foarte inspirata sa alegi ceva handmade:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiam eu ca noi gandim la fel :)). Ma bucur ca-ti place :P

      Delete
  5. IMI PLAC MULT SINT FOARTE FRUMOASE

    ReplyDelete
  6. Foarte frumoase,imi plac tare mult!

    ReplyDelete
  7. Super idee,nu m-as fi gandit niciodata!!

    ReplyDelete
  8. nicolae georgiana
    foarte fumoase

    ReplyDelete
  9. Superba idee, iar bratara arata minunat !

    ReplyDelete
  10. Interesanta idee, insa oamenii trebuie sa se preteze vremurilor moderne si sa lase clasicul in urma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incet-incet se vor mai pierde din traditii, insa sper ca nu toate. Unele sunt frumoase :)

      Delete
  11. Buna Andreea,cunosc deja site-ul Adalee...pentru ca si eu mi-am comandat niste margele semitpretioase sa-mi fac o bratarica....sunt foarte faine si in plus au niste preturi super bune,iar calitatea si amabilitatesunt de toata lauda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am observat si eu cat sunt de amabili, iar in privinta preturilor, am verificat toate site-urile ei stau cel mai bine la acest capitol :)

      Delete
  12. Niciodata nu mi-a placut tradititia cu florile puse in piept.Imi place mult ideea ta,foarte inspirata ca de obicei.

    ReplyDelete
  13. ce idee geniala.Imi place ..e chiar interesant , sa lasam deoparte concardele antice si sa trecem la ceva mai modern

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai, cat ma bucur sa vad atatea aprecieri! Sper sa le placa si invitatelor :)

      Delete
  14. e mai mult decat o idee buna si e si ieftina

    ReplyDelete
  15. excelenta idee, bratarile , dar as fin preferat ca sin floarea sa fie alba( eu asa am sa fac ) :)

    ReplyDelete
  16. foarte interesant, imi place ideea

    ReplyDelete
  17. Buna idee! Nu m-am gandit ca florile din piept pot fi inlocuite, este o traditie bine stabilita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vazut ca in ultimul timp nasicilor li se pun bratari cu flori naturale in loc de flori in piept, de aici m-am inspirat si eu :P

      Delete
  18. O idee super! :) Un simbol pastrand vie in timp o amintire "amprentata" intr-o nota plina de originalitate! Si in cazul domnilor merge ceva realizat in ideea aceasta handmade, in genul unei brose speciale, cu siguranta lucrurile acestea sunt si vor fi mereu pretuite! ;)
    P.S./ De pe acum iti zic "casa de piatra" si o petrecere de nunta frumoasa, memorabila! ;)

    ReplyDelete