Monday, January 29, 2018

5 sfaturi utile pentru demararea unei afaceri cu animale

In ultima vreme, din ce in ce mai multi romani au renuntat la confortul dat de oras si s-au mutat la tara, dorindu-si sa inceapa o afacere in domeniul agriculturii. Datorita sprijinului obtinut din partea autoritatilor care ofera anumite subventii, dar si a fondurilor europene, unii dintre acesti curajosi pot spune ca au reusit in acest domeniu datorita rabdarii, muncii si investitiilor realizate. 

Fie ca este vorba despre o ferma mare sau una familiala, pentru a obtine profitul scontat, un intreprinzator trebuie sa respecte cateva reguli stricte in ceea ce priveste locul amplasarii, depozitarea deseurilor, folosirea echipamentului necesar sau achizitionarea materialului biologic. Pentru incepatori, cateva sfaturi utile ar fi de folos inainte de a incepe demararea afacerii cu animale, cu ajutorul carora isi vor face viata mai usoara in ferma. 


 Iata 5 sfaturi utile in acest sens: 

  1.  Atunci cand afaceristul va dori sa demareze aceasta activitate se va gandi foarte bine la locul pe care va amplasa ferma pentru ca va fi nevoie sa tina cont de anumite distante minime de protectie sanitara intre zonele protejate si unitatile ce pot provoca disconfort sau anumite riscuri sanitare. Dupa ce acest lucru s-a facut in cunostinta de cauza, respectand legislatia in vigoare, se vor obtine avizele si aprobarile necesare pentru ferma; 
  2. Va fi nevoie si de o multime de investitii utile in aceasta ferma, necesare pentru a incepe activitatea respectiva. In cazul cresterii caprelor, de exemplu, este necesara cumpararea unor rase productive de animale, echipamentele si dispozitivele necesare. Extrem de importanta este igiena, de aceea iti recomand sa vezi aparatele de muls capre sau neutralizatoarele de mirosuri, atat de folositoare pentru ca reusesc sa elimine orice miros intr-un timp foarte scurt, tratand si purificand aerul; 
  3. Personalul util unei ferme de animale trebuie ales dintre acele persoane calificate in domeniu, care stiu sa foloseasca echipamentele din ferma, sa aiba grija corespunzator de animale si sa respecte intocmai regulile de siguranta si protectie in munca. Daca angajatii nu vor avea o pregatire adecvata, atunci intreprinzatorul poate sa-i trimita la cursuri de calificare, unde vor invata ceea ce trebuie sa faca; 
  4. Obtinerea unor fonduri europene nu poate fi uitata pentru ca este un sprijin ideal intr-o astfel de afacere, tinand cont ca acesti bani nu trebuie restituiti. Cei care pot obtine astfel de sume sunt fermierii care au o afacere ce se desfasoara pe teritoriul Romaniei, iar sprijinul public nerambursabil va fi oferit in functie de dimensiunea economica a fermelor; 
  5. Inca de inceput un fermier trebuie sa se gandeasca la clientii sai si sa aleaga animalele pe care le va creste in functie de dorintele consumatorilor din regiunea respectiva. Pentru a mentine legatura cu acestia, va trebui sa-si amenajeze un birou si sa aiba un numar de contact, telefonul mobil devenind un adevarat partener de care trebuie sa aiba mare grija. Defectiunea acestuia poate sa creeze o prima impresie gresita la inceputul unei colaborari. Un ecran spart, fisurat sau crapat mereu ii va crea o imagine neplacuta posesorului oriunde va merge si isi va afisa smartphone-ul. Cei care detin telefoane Apple, se pot bucura in acest sens de o inlocuire in 20 de minute a display-ului daca vor vizita pagina https://mobilefix.ro/inlocuire-ecran-iphone-6/ si vor solicita acest lucru. Asadar, atentie la orice detaliu din acest punct de vedere.



In concluzie, ferma de animale poate fi o afacere usor de pus in practica si foarte profitabila daca intreprinzatorul va intelege ca va fi nevoie de munca multa, dar si de investitii serioase.

14 comments:

  1. Nu stiu cat de usor este sa iti creezi o afacere cu animale,ca faci asa ceva fara pasiune nu cred ca este posibil,daca esti pasionat si iti place atunci chiar va fi usor,munca poate sa aduca mari satisfactii.

    ReplyDelete
  2. Trebuie ceva investitie pentru o afacere cu animale dar cu putina incredere poate fi o afacere banoasa.

    ReplyDelete
  3. Am o cunostiinta care si-a facut o astfel de ferma si intradevar scoate profit, dar e nevoie si de foarte multa munca asa ca cei care vor sa faca o astfel de ferma trebuie sa fie pregatiti sa munceasca si iar sa munceasca.

    ReplyDelete
  4. Teoreic, toate merg ca pe roate, din pacate, saracii femieri se confrunta cu fel de fel de probleme pe care tot statul le creaza. Putini sunt cei care au o afacere de succes in acest domeiu. Sunt multi factori care contribuie la reusita unei afaceri, dar merita incercat.

    ReplyDelete
  5. Foarte frumoase pozele, mi-ar placea si mie sa existe mai multe astfel de afaceri la mine in oras.

    ReplyDelete
  6. Eu imi doresc o ferma de capre, deja avem 2 capre si un ied si nu ma gandesc decat la momentul in care caprele vor fata iar. Imi este dor sa cresc ieduti cu biberonul si sa ii invat sa fac numai „tampenii„. Totusi nu pot sa nu ma gandesc la cei din cartier, care cresc capre doar pentru profit, pe care nu ii intereseaza daca se imbolnavesc sau mor. Cred ca inainte de a incepe o astfel de afacere ar trebui trecute si niste teste speciale, pentru ca la final animalele sa nu fie chinuite.

    ReplyDelete
  7. Din păcate s.a cam dus la vale in zona mea, afacerile cu animale nu știu cum e prin alte părții ale țării.

    ReplyDelete
  8. Chiar am vazut in AFIR ca pe PNDR mai sunt eligibile cateva axe pentru cei care vor sa-si dezvolte o astfel de microferma.

    ReplyDelete
  9. Nu m-am gandit niciodata la o afacere cu animale, dar am observat ca prinde destul de bine mai ales in mediul rural.

    ReplyDelete
  10. Daca as avea o afacere cu animale, as vrea cai. Mi se par superbi.

    ReplyDelete
  11. Eu cred ca persoanele care au o astfel de afacere chiar o duc bine. Poate ca la inceput nu este tocmai usor, dar dupa ce te obisnuiesti, totul devine o rutina si o placere in acelasi timp

    ReplyDelete
  12. Pare usor, dar este foarte greu. Sfaturile tale sunt foarte utile.

    ReplyDelete
  13. Nimic bun nu e usor, tineti minte tot ce vrei trebuie sa faci prima oara

    ReplyDelete
  14. Vreau să folosesc acest mediu pentru a alerta toți solicitanții de împrumut să fie foarte atenți, deoarece există înșelătorie peste tot. În urmă cu câteva luni am fost tensionat financiar și, din cauza disperării mele, am fost înșelat de mai mulți creditori online. Aproape că îmi pierdusem speranța până când un prieten de-al meu m-a trimis la un împrumutat foarte de încredere numit Karin Sabine, care mi-a împrumutat un împrumut negarantat de 390.000,00 Euro sub 24 de ore fără niciun stres. Dacă aveți nevoie de orice fel de împrumut, contactați-le acum prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau WhatsApp +79267494861.

    ReplyDelete