Tuesday, March 18, 2014

Tendintele anului 2014

Moda jongleaza dintotdeauna cu tendinte si idei, conturand un carusel ludic de modele, forme si culori, care imbratiseaza atat de placut realitatea si oglindeste aproape perfect lumea in care se invarte. De la an la an, tendintele se schimba, dispar, repar, se inventeaza si se reinventeaza. De multe ori, se contopesc si se amesteca, creand mereu acel contrast savuros dintre vintage si modern.

Anul acesta nu se lasa mai prejos, aducand in prim-plan tendintele anului trecut, tendinte mai vechi, dar si tendinte complet noi. Dungile sunt de ceva timp in voga, dar de aceasta data sosesc mai evidente si naucitoare, fiind decorate cu tot felul de materiale, de la pietricele, bijuterii, la paiete sau lanturi. Fie ca le regasim pe rochii elegante, fuste sau bluze, dungile decorate vor deveni in scurt timp de nelipsit in orice tinuta si mai ales in fiecare garderoba. Stilul androgin nu se sterge atat de usor din imaginatia designerilor si nici din dorinta noastra de a contopi femininul cu masculinul. Camasile devin o piesa de rezistenta in tinuta senzuala a unei femei. Doar ca de aceasta data, decolteul capata alt rol. Se poarta gulerul inchis, iar ceilalti nasturi descheiati. Este valabil si pentru fermoarele care se deschid in doua sensuri la jachete, paltoane sau hanorace.


Imprimeurile florale sunt deja reginele podiumurilor, fie ca ne referim la imprimeuri opulente sau doar la cateva flori brodate delicat pe materiale. Ele contureaza acel look senzual feminin, aproape de portelan, extrem de firav si in acelasi timp cu o forta naturala incredibila. Pentru o tinuta mai excentrica, puteti opta pentru pantalonii scurti si pulovere largi sau chiar camasi barbatesti. Si de ce sa nu indraznim si mai mult si sa imbinam intreaga tinuta cu un print floral care iti deschide brusc o mica lume imbaiata in pace, muzica si libertate. Moda iti ofera acel strop nelipsit de libertate, pe care oricum il ofera de ceva timp, lasandu-ne pe noi sa ne bucuram de toata creativitatea care respira in noi!

12 comments:

  1. am zarit pe site niste rochite superbe in niste culori de la care nu imi pot lua ochii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu mi-am luat de la ei anul trecut rochita din imagine si vine mult mai bine decat in poza :)

      Delete
  2. Ce frumoasa e tinuta din poza :)

    ReplyDelete
  3. Am vazut niste rochite superbe, in culori deosebite,dar jachetele,paltoanele si pelerinele chiar m-au lasat fara cuvinte.Sunt ceva de vis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt superbe si calitatea lor te lasa fara comentarii...

      Delete
  4. Super super frumoase absolut toate articolele <3 iata si o rochita casual pe care o ador,modelul se potriveste atat stilului meu cat si corpului :) http://www.donatella.ro/donatella-rochie-shashi-p-1670.html

    ReplyDelete
  5. tendintele anului 2014 sunt : imprimeurile cu jocuri de cuvinte, incheierea inversă a cămăşii, franjurii, smokingul

    ReplyDelete