Friday, March 8, 2013

Un cadou din dragoste

Ziua incepe obisnuit, nimic nu prevesteste ceva deosebit...

Ma trezesc inainte  de a auzi sunetul ceasului desteptator. Cred ca a devenit un reflex sa ma trezesc imediat ce soarele isi revarsa geana de aur pe chipul meu. Clipocesc putin si parca-mi vine sa mai dorm 5 minute, insa indiferent ca vreau sau nu, trebuie sa ma duc la serviciu... Imi fac repede un dus, ma imbrac in graba, imi aranjez parul si purced catre locul de munca.  Ca de obicei dimineata se circula foarte greu, insa mie imi pare bine. Profit de ocazie si imi scot toate cosmeticele din geanta. Semaforul se face rosu. Ce bine! Mai sunt inca vreo 5 semafore si cu siguranta le voi prinde si pe ele, asa ca ma voi putea machia linistita. Ceilalti soferi se uita uimiti la mine, dar m-am obisnuit cu privirile lor demult, asa ca nu ma deranjeaza...

Ajung intr-un final la serviciu, oftez si ma apuc de lucru. Se face ora 12, nu am mancat nimic si sunt din ce in ce mai cufundata in actele de pe birou. Telefonul imi suna, dar nu raspund, nici macar nu ma uit cine e. Cand vad ca insista, raspund nervoasa. Era mama, pusa pe glume si cu chef de vorba, dar o reped si-i spun: "Spune repede ce ai de spus ca am treaba!". Nu am timp sa-i simt intristarea din glas, inchid si ma apuc din nou de treaba. Cand vad ca aproape am terminat ce incepusem, realizez ca gestul si cuvintele mele cu siguranta au durut-o pe fiinta care mi-e atat de draga si stiu ca nu-mi va reprosa niciodata asta... Oricate probleme ar fii avut, pe ea niciodata nu a deranjat-o sa-mi raspunda la o intrebare, fie ea si fara noima, asa cum niciodata nu a fost prea ocupata pentru mine. Intre noi e o relatie speciala: nu este doar mama mea, ci si cea mai buna prietena.



O sun de aceasta data eu si  ii spun: " Iarta- ma te rog ca te-am repezit adineauri, aveam foarte mult de lucru si ma temeam sa nu gresesc. Te iubesc!". Stiu ca pe ea au bucurat-o mai mult aceste cuvinte, decat au intristat-o cele anterioare. Vorbim ce vorbim si apoi inchid telefonul.

Ma ridic sa-mi pun un pahar de apa si vad ca spre deosebire de mine colega mea de birou era foarte degajata, se uita pe un site Borealy , cautandu-i un cadou frumos sotului ei cu ocazia implinirii a 10 ani de casatorie.




Nu stiam daca sa ma enervez ca pentru asta va trebui sa stam peste program sau sa ma bucur ca datorita ei am aflat de un site cu cadouri rafinate, discrete si grandioase. Ma uit la ea cum vizualizeaza produs dupa produs si nu inteleg cum o sa-i aleaga ceva  sotului ei, pentru ca mie imi plac toate. Apoi, imi vine o idee...Ce-ar fii sa-i iau si eu mamei mele un cadou, un cadou din dragoste, fara nici o ocazie speciala, un cadou de care sa-si aminteasca toata viata. Ma asez la locul meu si intru si eu pe acelasi site, in cautare de un cadou potrivit.

Am gasit ceva prin care sa-i transmit mesajul dorit intr-un mod unic: Precious Teddy Bear Happy .

Un ursulet de plus care sa-i daruiasca sfios trei trandafiri si un parfumel in notele ei florale preferate si mesajul :

"Draga mea mama,

Ma intreb imi va ajunge aceasta viata ca sa-ti spun cat te iubesc, cat te apreciez? Nu cred ca imi va ajunge...Esti cea mai buna mama pe care si-ar putea-o dori vreodata vreun copil: esti intelegatoare, o luptatoare pentru binele copiilor tai, un exemplu de mama, de bunica, un exemplu de viata si de sotie:). Ma intreb de atatea ori: oare cum ai reusit sa treci prin orice greutate mereu cu zambetul pe buze, doar ca sa nu ne intristezi pe noi? Nu-mi imaginez cum ar putea trece o zi in viata mea ca in cazul in care nu-ti vad chipul cald, frumos si luminos, macar sa nu iti pot auzi vocea care imi incalzeste sufletul. As vrea sa ma ierti pentru toate clipele in care te-am ranit fara sa vreau si sa stii ca: TE IUBESC ENORM!"

Stiu ca e un cadou de care o sa-si aminteasca toata viata si desi trandafirii se vor ofilii, iar parfumul se va consuma, la cum o cunosc eu cu siguranta va pune trandafirii la presat si va pastra sticluta parfumului...

Colega mea de birou se apropie de mine:

"Te-am corupt si pe tine?"

"Asa se pare!"- ii spun zambind.

"Tu pentru cine vrei sa cumperi  acest cadou, ca nu stiu sa fie ziua cuiva drag tie!?"

"Nu este, e un dar din dragoste pentru o fiinta speciala: mama..."

"Foarte frumos gestul si cadoul, dar nu mai bine ii iei ceva util? Stiu ca ziceai ca are atat de multe bijuterii ca abia i se mai inchid cutiile in care si le tine. Am vazut eu o caseta de bijuterii foarte frumoasa, alba cu flori si are si oglinda.  Pare a fii creata pentru printi si printese..."

" Ai dreptate. E foarte frumoasa! Cred ca o sa iau si aceasta caseta. Multumesc!"

Dau comanda, platesc online prin Mobil Pay,  ma apuc din nou de lucru, iar dupa doua ore imi suna  telefonul.

Era mama care plangea de fericire si care vroia sa-mi spuna ca si ea ma iubeste...


11 comments:

  1. Multumesc draga mea ,este un sfat de neuitat ...sa cumparam mamei noastre cat mai multe cadouri pana cand o avem alaturi de noi , doar ea este fiinta care ne-a dat viata pe acest Pamant .pupici

    ReplyDelete
  2. Asa este:). Adevarul e ca m-am inspirat din realitate :)

    ReplyDelete
  3. foarte frumos iubita....LA MULTI ANI :-*

    ReplyDelete
  4. esti o corupatoare=))) asa de frumos ai contopit cuvintele ca mi vine sa plang,si eu imi mai reped mama uneori dar ma corectez imediat,si cred ca si ea s a invatat cu mine si cu caracterul meu,dar stie cat de mult o iubesc si nu ezit sa i spun asta mai mereu.Ar merita toate cadourile din lume dar cum nu pot sa i le ofer pe toate caut si eu la fel ca tine cate ceva frumos si reprezentativ <3

    ReplyDelete
  5. mama cea mai pretuita persoana , oricat de mult am supara-o ea mereu ne iarta .

    ReplyDelete
  6. Dogaru Goncea AneliaMarch 8, 2013 at 8:12 AM

    Un articol de mare sensibilitate.LA MULTI ANI DRAGI MAME!!

    ReplyDelete
  7. Frumoasa poveste, dar stiu ca in acest fel procedez si cateodata. Merci de pontul cu site-ul.

    ReplyDelete
  8. Nu stiam de acest site.Frumos articolul

    ReplyDelete