De vreo 10 ani, sora mea a fost singura care a avut grija de parul meu. Cand locuiam in casa parinteasca, foloseam o placa Remington, dar dupa ce m-am mutat la “casa mea”, nu stiu ce a fost in capul meu si de ce am optat pentru un alt brand, desi m-a costat mai putin cu doar 50 Ron decat placa Remington pe care ma tenta sa o cumpar. Mare greseala!
Nu intelegeam de ce-mi cade parul, de ce isi pierdea volumul dupa doar o zi de la spalare. Am dat vina pe stres, pe faptul ca am nascut, ca am inaintat in varsta, dar niciodata nu mi-am dat seama ca vina o purta de fapt placa.
Sora mea m-a facut sa constientizez acest lucru, asa ca i-am spus adio vechii mele placi.
Acum mi-am luat nu doar o placa, ci o “adevarata prietena” cunoscuta de voi ca Frizz Therapy Remington. De ce i-am dat acest statut? Simplu, pentru ca indiferent daca fac sport seara sau imi prind parul, coafura mea arata impecabil: volumul se mentine si firele de par nu se incretesc. Acest lucru se datoreaza invelisului ceramic ce incorporeaza un amestec de micro climatizari, ce ofera parului rezistenta la incretire. Iar ceea ce e cu adevarat impresionant e ca are garantie 60 de luni, adica 5 ani.
Se incalzeste in 15 secunde si are avertizare sonora pentru coafare instanta, imi permite reglarea la temperatura dorita, avand un afisaj LCD digital al temperaturii cu 9 setari: de la 150 la 230 grade Celsius.
Stiu ca este recomandat sa-ti indrepti parul atunci cand aparatul are o temperatura intre 170-200 grade, dar nu m-am putut abtine sa nu intreb specialistul familiei ce temperatura mi-ar fi mie prielnica avand in vedere ca firul meu de par e gros. Mi-a spus ca ma pot indrepta la 190-200 grade fara nici o problema, asa ca m-am adaptat.
Tips (sfaturi): In cazul in care folositi zilnic placa de intins parul, ideal ar fi sa o reglati la cea mai mica temperatura.
Am observat ca multe femei isi indreapta parul in mod eronat, de aceea vreau sa impartasesc cu toata lumea tainele folosirii placii de indreptat parul…
Pasi de urmat:
1) Foloseste un sampon potrivit tipului tau de par si un balsam ultra hidratant.
Tips (sfaturi): Daca ai un par deteriorat, ce se electrizeaza usor, uscat, lipsit de volum si varfurile despicate opteaza pentru un balsam bifazic hidroreparator ce nu se clateste, aplicandu-l pe lungimea firelor de par (nu pe scalp) dupa ce l-ai spalat si sters cu prosopul. Astfel parul sensibil este protejat impotriva efectelor nocive pe care le-ar putea avea placile de par.
2) Fa-ti o masca de par hidratanta cel putin o data pe saptamana, avand grija sa nu o aplici la radacina si concentrandu-te mai mult pe varfuri. Iti poti da cu ulei de camelie sau de migdale pe varfuri, daca le ai despicate. Usuca-ti parul cu ajutorul unui uscator de par ce foloseste tehnologia de conditionare ionica, pentru stralucire fara incretire, pentru un par remarcabil, mai stralucitor si mai matasos, mai putin rebel sau despicat. Apoi, foloseste un ser de protectie sub forma de ulei, crema sau ser (in cantitate mica) pentru a-ti proteja firul de par de agresiunile termice.
Tricks (trucuri): Dupa ce ti-ai spalat parul cu sampon si balsam si dupa ce ti l-ai tamponat bine cu un prosop, daca pulverizezi pe par si pe scalp keratina lichida, nu mai e nevoie sa folosesti nici masca, nici ser de protectie, pentru ca aceasta se fixeaza bine in par la caldura si are efecte impresionante. Insa nu uita ca dupa ce ai aplicat-o sa iti masezi usor parul si scalpul si sa te pieptani. Pentru a usura procesul de indreptare atunci cand iti usuci parul, te poti folosi de o perie de par pozitionand-o de la radacina si miscand-o spre exterior in timp ce usuci, iar in partea de jos mentii peria cu suvita infasurata in jurul ei timp de cateva secunde cu jet de aer rece.
3) Sectioneaza-ti parul, incepand din spate spre fata. Suvitele nu trebuie sa fie mai mari de doi centimetri, pentru a te asigura ca efectele indreptarii parului vor fi de durata. Regleaza temperatura placii, inarmeaza-te cu un pieptene si apoi incepe sa te indrepti, dar nu chiar de la radacina pentru a nu-ti arde pielea capului si pentru a avea volum. Cu cat te indrepti mai aproape de radacina, cu atat acesta va parea mai lipsit de volum. Placa trebuie sa alunece usor si incet, cu miscari fluide pe lungimea suvitei de par, care trebuie bine prinsa intre cele doua parti fierbinti ale aparatului, fara sa o strangi prea tare, dar nici prea larg…
Tricks (trucuri): Pentru un efect de durata si mai multa stralucire la finalul operatiunii poti opta pentru un ulei pe care sa il aplici pe toata lungimea firului de par sau doar pentru varfuri.
Imi plac o multime de lucuri la ea cum ar fi faptul ca se inchide automat dupa 60 de minute, ca are buton de blocare a temperaturii pentru a preveni schimbarea accidentala si ca are cablul pivotant. Insa, ce ma bucura cel mai mult este ca-mi pot face si bucle cu ajutorul ei. Pana acum, buclele realizate cu placa erau un mister absolut pentru mine, dar sora mea mi-a dezlegat aceasta enigma, iar intr-un viitor articol va voi arata si voua cum puteti sa faceti acest lucru.
Ce parere aveti despre noua mea placa?
Arata super :) vechea mea placa de par s a ars,dar aveam cam aceleasi probleme si eu :) cu toate ca mi lipseste si cea veche as vrea sa mi achizitionez alta :) mai buna exact ca a ta :) super articol :)
ReplyDeleteMie uscatorul de par imi face cu ochiul!:* Frumoase poze!
ReplyDelete