Wednesday, February 5, 2014

Masuri de dezinsectie

Imi place sa cred ca sunt un manager care a reusit sa-si castige respectul si simpatia echipei cu care lucreaza, insa cand vine vorba de responsabilitati fiecare isi are sarcinile de munca stabilite si ma voi asigura ca si le vor indeplini. Uneori, poate din prisma faptului ca sunt o fire constiincioasa si perseverenta in tot ceea ce face, ajung sa-i incomodez pe ceilalti, pentru ca tin foarte mult ca lucrurile sa se desfasoare pe un fagas normal...


Nimic nu se compara cu senzatia pe care o am cand ma trezesc dimineata si-mi beau cafeaua la firma, putand sa-mi reiau activitatea care ma mentine zilnic in priza.
Daca ar fi sa ma intrebati ce-mi displace mai mult in aceasta viata cu siguranta as spune ca insectele si treaba facuta de mantuiala.
Insa cum lucrurile nu se deruleaza intotdeauna asa cum vrem, intr-o dimineata exact pe langa cana mea de cafea mergea un gandac nestingherit.

O multime de ganduri au inceput sa-mi treaca prin minte: ce trebuie sa fac sa-i elimin si cum sa procedez ca sa scap definitiv de ei. Un lucru era clar, daca un gandac a iesit din ascunzatoarea lui in timpul zilei e clar ca firma e contaminata mai mult decat mi-as fi dorit, pentru ca de regula acestia ies noaptea sau in zorii zilei in cautare de hrana.

Incerc sa ma calmez si convoc de urgenta o sedinta, la care participa toti angajatii firmei.

"Imi pare rau ca va rapesc din timpul vostru de lucu, dar a aparut o situatie neprevazuta ce nu suporta amanare, de aceea v-am adunat pe toti in sala de sedinte, pentru a gasi solutii si sa stabilim niste reguli ca pe viitor sa evitam sa ne mai confruntam cu astfel de probleme. Probabil va intrebati despre ce vorbesc... In aceasta dimineata am vazut un gandac in bucatarie. Dupa cum stiti, v-am creat toate conditiile ca sa va bucurati de o pauza de masa linistita, rugamintea mea e sa profitati de eforturile depuse pentru confortul vostru, sa va depozitati corespunzator hrana in recipiente etanse, sa curatati aparatele electronice si aragazul dupa folosire, sa pastrati curatenia, sa nu lasati niciodata cosul de gunoi neacoperit si sa-l aruncati zilnic inainte de a pleca din firma... Intrebarea mea pentru voi e daca stiti vreo firma deratizare de incredere."
"Sotia mea, lucreaza la un restaurant care la un moment dat a fost infestat de daunatori, stiu ca au lucrat cu compania DDD, despre care spunea ca au fost eficienti, profesionalisti si discreti in acelasi timp" - spune Radu.
"3 de "D", adauga Alina, deratizare, dezinsectie si dezinfectie..."
"Radu ai idee care este numarul acestei firme?" -intreb eu.
"Sigur ca da, sefa! Stiu ca ne-am uitat pe un site, caci sotia mea a fost desemnata sa se ocupe de problema cu dezinsectia, si avea exact aceasi denumire ca si call center-ul lor unde puteti obtine o estimare a costurilor: 0219662."
"In regula atunci, v-as ruga sa va intoarceti la treburile voastre si ca pe viitor sa tineti cont de regulile comunicate in cadrul acestei sedinte."

Asa s-au derulat lucrurile in acea zi, iar alegerea facuta a fost una inspirata, pentru ca specialisti DDD au venit echipati cu aparatura si substante profesionale, rezolvand problema in scurt timp. Am decis ca din 3 in 3 luni sa efectuez  cate un tratament preventiv si recomand oricarei institutii mai bine sa previna invazia gandacilor, decat sa o combata, pentru ca este mai ieftin si mai usor. In plus, in cazul unor reclamatii legate de acest aspect, firma de dezinsectie raspunde in fata autoritatilor, nu dumneavoastra.


Spuneti si voi STOP daunatorilor!

8 comments:

  1. cand e vorba de asa ceva, cu siguranta apelezi la profesionisti, sunt cei in masura sa te ajute, plus ca ai acoperire legala.

    ReplyDelete
  2. O intamplare cu gandacii va pot povestii si eu ,acum pare haioasa dar atunci era gata sa decedez. :)))
    Acum cativa ani, cum lucram intr-o intreprindere miniera am fost trimisa la Severin cu un masinoi imens avand un compresor de mina si trebuia sa il duc la repartat.Ajunsesem seara si trebuia sa stau la hotel pana dimineata.M-am instalat in camera si luand un rebus stateam linistita in pat.Ce credeti....in 5 minute camera era neagra de gandaci (pereti plini ,pe jos full,stateam in mijlocul patului si plangeam de frica .:)))) Am sarit cumva din pat si am fugit la receptie,cu gandul sa fac un scandal monstruos dar stand sa astept sa vina o d-ra gandacii zburdau si prin receptie( ca la ei acasa).Asa ca am facut o noapte alba gonind gandacii care se urcau in pat la mine .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Printr-o situatie asemanatoare am trecut si eu cand am fost internata cu copilul intr-un spital din Ramnicu Valcea. A fost cea mai urata noapte din viata mea, il pazeam pe pitic sa nu se suie gandacii pe el...

      Delete
  3. Noroc ca nu avem probleme cu gandacii.

    ReplyDelete
  4. Frumos si interesant articol,pot sa spun ca imi aduce aminte ,in sesul cel mai neplacut,de spitalul in care am nascut.....cum a 2 a zi dupa nastere misunau gandacii pe pat si pe patutul odorasului meu..........poate daca auzeau de firma aceasta de deratizare dormeam si noi mamicile linistite.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am nascut in Pitesti si am fost foarte fericita ca nu am avut astfel de probleme :)

      Delete