Tuesday, February 10, 2015

Martisoare handmade create cu dragoste

Sunt melancolica atunci cand ma gandesc ca mai este un timp atat de scurt pana la sosirea lunii martie si implicit pana la venirea primaverii, un prilej de bucurie atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Iubesc sa primesc si sa ofer martisoare si tin minte ca cel mai frumos martisor primit a fost unul handmade, de la un prieten bun din copilarie. Gandindu-ma cat de mult m-a mpresionat gestul si munca sa, m-am gandit sa fac si eu acelasi lucru pentru persoanele dragi. Nu o fac cu scopul de castiga nimic altceva decat aprecierea cunoscutilor care vor banui cata munca si cata dragoste am pus in infaptuirea lor. Pentru asta, am nevoie de ajutorul meu de nadejde Gemsale, care ma scoate intotdeauna din impas cand vreau sa creez ceva cu propriile maini dibace.

Inainte de toate consult categoria "Accesorii martisoare" in cautarea celor trebuincioase pentru a fauri martisoarele care sa ma reprezinte. Am vazut niste cartonase superbe: unul cu o buburuza asezata pe un trifoi cu patru foi si altul cu un cosar, acesta va fi aliatul meu tacit in a le ura mult noroc in tot ceea ce vor intreprinde. Mai am nevoie de pungute pentru martisoare din celofan, un accesoriu indispensabil din punctul meu de vedere pentru a-ti tine creatia protejata, snururi pentru martisoare in binecunoscutele culori rosu-alb, de o matrita FIMO cu tematica de primavara si de pasta FIMO.



Pentru cei mai gurmanzi, m-am gandit sa fac altfel de martisoare decat cele din pasta de modelat, mai exact din paste Farfalle (sub forma de fundite), paste Radiatore (sub forma de radiator) si paste Spirals (sub forma de spirale). Nu trebuie decat sa le aplic cateva straturi de lac de unghii colorat si sa le las la uscat.


Imi doresc sa ii insuflu si baietelului meu aceasta traditie, de aceea o sa ne distram impreuna confectionand cat mai multe modele de martisoare si stimulandu-i astfel si originalitatea si creativitatea. Pe spatele cartoanelor, vom scrie mesaje secrete vizibile doar cu lupa (scrise tot in acest mod bineinteles), asta spre deliciul piticului si a celor carora le vom darui.

Pentru persoanele mai apropiate din familie, intentionez sa cumpar margele si accesorii, iar fiindca margelele de nisip si cele jasp sunt printre preferatele mele, o sa ma orientez in special catre acestea. In plus, deja am experienta in crearea colierelor si a bratarilor, iar copilasului ii place enorm sa ma ajute in insirarea acestor "boabe", cum le numeste el, de diverse forme si culori. O insemnatate mare in desavarsirea obiectelor de podoaba, o are si alegerea potrivita de accesorii bijuterii.  De obicei, prefer sa ma inspir din tutorialele din strainatate, cum ar fi acesta:
Intotdeauna am aflat lucruri interesante si deosebite vizionand astfel de clipuri video. Tot asa, mi-am dat seama ca pot face si eu o mare parte din aceste lucruri deosebite. Probabil, la inceput voi mai da gres, dar cu perseverenta si multa vointa, voi obtine rezultatul final dorit.

Ma inveseleste gandul ca rezultatele vor fi pe masura efortului nostru si sunt sigura ca aprecierile nu vor intarzia sa apara, iar cand stiu ca toate vin la pachet cu strop de distractie si unul de relaxare, satisfactia e cu atat mai mare.
Anul asta daruiesc martisoare facute cu dragoste!

59 comments:

  1. si eu confectionam martisoare, dar dupa ce am terminat liceul nu am mai reusit sa fac , acum mi s-a facut dor

    ReplyDelete
  2. Nu am rabdare si nici talent, dar cine are este ceva relaxant !

    ReplyDelete
  3. Intotdeauna m-a atras partea asta de creatie , de migaleala , mai ales ca imi si plac . A fost o perioada in care am lucrat goblen pe schema pe punct mic . Am vrut la un moment dat sa imi achizitionez un kit ptr incepatori dar nu am mai reusit . Mi se par foarte frumoase si ma atrag , iti da posibilitatea sa iti pui imaginatia la incercare . Nu e timpul trecut , acum , ca am citit articolul , parca mi s-a deschis apetitul din nou . Succes si asteptam sa vedem rezultatele .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne asemanam in multe privinte, dar tot ce tine de cusut ma depaseste. Mi-ar placea sa stiu, dar am doua maini stangi cand vine vorba de asa ceva...

      Delete
  4. Eu nu am rabdare si talent dar admir foarte mult persoanele care fac atatea lucruri frumoase de mana, felicitarile mele.

    ReplyDelete
  5. Ghizdavu iuliana simona ;mi-au placut martisoarele din paste fainoase,foarte buna idee,trebuie sa fi talentat sa iti vina astfel de idei ,foarte frumos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am foarte multa imaginatie. La acest capitol stau excelent sau cel putin asa sper...

      Delete
  6. Foarte interesant,iti trebuie multa rabdare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-am mai pierdut-o in timp, cred ca incerc sa o regasesc :P

      Delete
  7. Eu nu am rabdare si talent dar admir foarte mult persoanele care fac atatea lucruri frumoase

    ReplyDelete
  8. Multa inspiratie si rabdare! Foarte frumos!

    ReplyDelete
  9. Imi plac martisoarele handmade. Continua traditia stramosilor nostri.

    ReplyDelete
  10. Sunt dragute martisoarele dar cam a disparut traditia,imi aduc aminte cand eram in generala aveam multe multe primite de la colegi si prieteni Mama mea draga a fost profesoara si venea de 1 Martie cu geanta plina si doamne cat imi mai placea sa le privesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu incerc sa-mi cresc copilul, cum m-au crescut si ai mei pe mine si sa-i insuflu sa duca mai departe traditia...

      Delete
  11. superb articolul. imi plac foarte mult martisoarele, pacat ca nu imi fac timp sa le si confectionez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu le confectionez cu mai mult timp inainte ca sa nu ma stresez

      Delete
  12. Felicitari draga mea pentru toate ideile minunate care iti vin,te admir foarte mult,iti doresc mult succes in tot ceea ce faci <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu iti multumesc pentru loialitatea ta fata de blogul meu. Cuvintele tale ma fac de fiecare data sa merg mai departe :*

      Delete
  13. si eu confectionez an de an martisoare pentru copiii de la gradi. mi ati dat idei pentru anul acesta...

    ReplyDelete
  14. Buna idea , pacat ca eu nu am rabdare sa le fac si de aceea prefer sa le cumpar . Chiar am vazut cateva foarte dragalase si originale ...
    http://www.gemsale.ro/martisoare/1337-martisoare-papusi.html

    ReplyDelete
  15. foarte frumos articol, cred ca voi incerca sa fac si eu

    ReplyDelete
  16. foarte frumoasa activitatea :); anul acesta cred ca voi face si eu martisoare

    ReplyDelete
  17. Am o stima deosebita pentru persoanele inzestrate cu talent,dupa parerea mea aceste persoane sunt alese special de Dumnezeu pentru a ne mangaia noua privirea si sufletele cu darul lor . Intotdeauna am admirat lucru manual pentru originalitatea lui si pentru sufletul si daruirea pusa in acel obiect de persoana care l-a creat.. Te felicit draga mea pentru tot ce faci tu,insiferent ca scrii sau confectionezi ceva. Te admir si te pretuiesc ,Pusa Raisa

    ReplyDelete
  18. Eu nu am nici rabdare, nici talent si nici timp sa pregatesc astfel de martisoare, dar imi place sa le primesc. :D

    ReplyDelete
  19. Foarte frumoase,eu nu ma pricep si nici nu prea am rabdare sa le fac.

    ReplyDelete
    Replies
    1. M-as mira, pentru ca esti o persoana extrem de calma :P

      Delete
  20. o sa ma apuc si eu de martisoare dupa ce mai creste fetita. asa ca un fel de lucru manual nu ca afacere :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu tot din placere fac si cu ce invat mai multe, cu ce-mi place mai mult :)

      Delete
  21. interesanta si frumoasa activitate.Migala, arta si suflet

    ReplyDelete
  22. Mi-ar place mult sa confectionez martisoare,am rabdare si .cred, ca si talent Nu prea am incredere in mine.Inca nu m-am gandit serios la asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu aveam incredere ca as putea, dar am avut vointa si cand ai vointa rastorni muntii...

      Delete
  23. Un mod foarte frumos si placut de a astepta perioada martisoarelor...

    ReplyDelete
  24. imi place munca migaloasa si mi-ar placea sa fac si eu asa ceva, dar lipsa de timp nu ma lasa

    ReplyDelete
  25. Din paste am facut si decoratiuni de pom, cand eram mica faceam margele. Este placut sa-ti confectionezi martisoarele.

    ReplyDelete
  26. Un articol foarte interesant, ma bucur ca mi-ai oferit atat de multe idei.

    ReplyDelete
  27. Apreziez talentul si rabdarea de care dai dovada prin creearea de martisoare!Un articol plin de inspiratie si pasiune! Bravo!

    ReplyDelete
  28. Foarte interesante ideile, mai ales pentru cei care stau bine la capitolul răbdare, imaginație și talent.

    ReplyDelete
  29. Va apreciez pentru rabdare, rezultatul este excelent!

    ReplyDelete
  30. O idee foarte frumoasa! Imi plac martisoarele handmade!

    ReplyDelete
  31. Si mie imi plac martisoarele handmade.Implica multa munca, dar merita tot efortul!

    ReplyDelete
  32. felicitari pt rabdare draga mea :*
    eu nu am rabdare sa fac desi mi`ar placea :)
    ador martisoarele iar cand le primesc sunt ca un copil de bucuroasa :)
    pupici :*

    ReplyDelete
  33. Mi-ai amintit de copilarie, cand adoram sa fac singura martisoare si felicitari mamei,bunicii si chiar prietenelor.Eram mereu laudata si apreciata pt indemanarea mea.Multumesc pt articol!

    ReplyDelete