Wednesday, November 16, 2016

Puterea cifrei 10

Multi ar fi tentati sa creada ca la 10 ani esti neajutorat si naiv, dar adevarul e ca la aceasta varsta suntem capabili sa salvam lumea.  Sa nu subestimati copiii care vor sa faca ceva pentru lumea in care traiesc, pentru ca ei cu inocenta, cu puterea de a-si valorifica emotiile, cu devotamentul si curajul specific copilariei sunt capabili sa faca ceea ce adultii nici nu s-ar gandi sa faca.

Cand aveam 10 ani imi doream sa nu existe nici un copil care sa sufere de foame, iar cand mergeam la piata cu bunica mea, o rugam sa-mi cumpere fructe doar pentru a le imparti cersetorilor pe care-i vazusem in calea mea . Nimeni nu putea sa inteleaga de ce impart fructele care-mi placeau altora, dar eu eram extrem de multumita in sinea mea si doar asta conta pentru mine. Tin minte momentul in care ma uitam la o emisune locala in care se dezbateau problemele orasului si cum m-am gandit sa sun ca sa-i intreb pe invitati ce vor sa faca ca sa-i ajute pe copiii de pe strazi. S-au balbait toti si nu au putut sa zica decat "Copiii..." . Asa este, copiii pot si vor sa faca ceva pentru lumea in care traiesc, nu raman impasibili la problemele altora, nu le este teama sa spuna adevarul si au credinta ca binele triumfa intotdeauna asupra raului. Orice baietel viseaza sa salveze lumea, iar cand orasul e inundat in haos sa salveze lumea de personajele negative. Chiar daca uneori fac boroboate si par neastamparati, ei sunt constienti ca prietenia adevarata si iubirea, sunt ingredientele secrete in lupta lor cu raul. Cine ar putea sa faca fata unor eroi curajosi si indrazneti?

Atat eu cat si baietelul meu suntem fani inraiti al personajului de desene animate Ben10. Ne plac replicile lui amuzante, iar faptul ca are parte tot timpul de aventuri ne tine in suspans si abia asteptam sa vedem cu ce dificultati se va mai confrunta de la un episod la altul. De aici si pana la dorinta piticului meu a avea un Omnitrix, nu a fost decat un pas...


Sa nu credeti totusi ca este vorba doar despre un baiat si un ceas, acel ceas este cheia in lupta cu raul, sursa puterii prin care dobandeste punctele forte ale altora. Chiar daca fortele galaxiei nu sunt binevoitoare, Ben hotaraste sa foloseasca abilitatile de lupta dobandite cu ajutorul ceasului ca sa ajute omenirea. Asadar, in dorinta copiilor de a avea ceasul lui Ben10, trebuie sa vedem doar faptul ca acestia sunt gata sa-si asume responsabilitatea laudabila de a salva lumea.

Baietelul meu are o colectie de extrateresti din ceasul lui Ben10, Omnitrix-uri si tot ce i s-a parut interesant si demn de luat. O mare parte dintre ele le pune in locuri doar de el stiute, pentru ca spune ca doar el trebuie sa  stie unde sunt ca un super erou responsabil...




Actiune, suspans, extrateresti si un super erou par a fi ingredientele secrete pentru o lume mai buna pentru atunci cand ai 10 ani, iar dupa 10 ani tot ce trebuie sa stim e ca tine doar de noi sa facem din societatea in care traim o lume mai buna, chiar daca asta ar insemna sa privim totul cu ochi de copil.

Indiferent daca e vorba despre 10 extrateresti, 10 ani sau Ben10, un lucru este clar: puterea cifrei 10 este de neegalat.


10 comments:

  1. Pai era clar ca Mario se uita la Ben10. Si mie imi place dar nu ma lasa Sasha sa ma uit :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi place... Poate o sa-i placa si Sashei cand va mai creste :)

      Delete
  2. Clar puterea cifrei 10 este incontestabila, mai ales cand sunt copii implicati :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi plac mai mult copiii de azi decat cei care eram noi la varsta lor. :)

      Delete
  3. Frumos articol, si da, copiii cu puritatea sufletului lor sunt cei mai buni, dar trebuie, prin puterea exemplului, sa nu-i denaturam! Din pacate societatea de astazi cam asta face!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca tine doar de noi si de copiii nostri sa schimbam ceva, pentru ca in fond si desenele animate cu super eroi ii poate invata sa lupte impotriva nedreptatii si sa nu se teama de raufacatori.

      Delete
  4. Sa iti traiasca baietelul! Abia astept sa vad cu ce ma va lua al meu cand va mai creste. Probabil ca nu cu Ben, cu altceva mai nou :-)) Sunt precoce copiii de azi, e adevarat.

    ReplyDelete
  5. FIECARE GENERATIE CU EROI LOR.CIND ERAM NOI COPII ADORAM PE MIHAELA,MIAUNEL SI BALANEL,ACUM SINT ALTI EROI PENTRU COPII DIN ZIUA DE AZI.COPILARIA CEA MAI FRUMOASA PERIOADA A VIETII NOASTRE

    ReplyDelete
  6. Dacă are o legătură bună de ataşament cu părinţii, se va simţi în siguranţă să exploreze şi să cunoască lumea. Cu cât trăieşte într-un mediu mai bogat în senzaţii şi are şansa să exploreze mai mult, cu atât şi gândirea lui se va dezvolta mai mult.

    ReplyDelete
  7. Ce baietel frumos ai!Sa-ti traisca!Foarte dragut articolul tau, fiecare generatie cu eroii sai.

    ReplyDelete