Tuesday, July 4, 2017

4 sfaturi utile pentru orice mamă

Perfecționiste din fire, mamele își doresc să exceleze în ceea ce privește relația cu copiii lor și să le ofere ce au ele mai bun. Dacă și tu ești mamă și vrei să îi acorzi copilului tău toată atenția și afecțiunea de care are nevoie, citește mai jos câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să faci față provocărilor ce pot apărea în viața ta.

Iată care sunt cele 5 sfaturi:

1.    Cumpără produse de calitate!
Încă din primele luni de viață, copilul tău are nevoie de atenția ta necondiționată, iar faptul că tu îi pui la dispoziție lucruri de calitate, îl va ajuta să își înceapă viața cu dreptul. Începând de la hăinuțe, jucării, pătuț, cărucior și până la mâncarea cu care îl vei hrăni, copilul tău are nevoie de un mediu în care să crească sănătos și în siguranță. BabyNeeds îți oferă o gamă variată de articole pentru bebeluși și mămici, și poți să descoperi produsele aici, dacă vrei să îi oferi micuțului tău tot ce e mai bun. Poți comanda hăinuțe, încălțăminte, jucării, cărucioare și alte accesorii.


2.    Pregătește-i ceva bun!
Toți copiii adoră surprizele, iar o surpriză dulce din partea mamei lui este unul dintre lucrurile care îi impresionează de fiecare dată. Dacă nu știi exact ce prajituri să îi pregătești copilului tău, poți să îl surprinzi cu o dulceață de pe bacaniarod.ro, ca să  împarți cu el sentimentul pe care și tu îl aveai atunci când mama sau bunica îți îndulceau copilăria cu preparatele din fructe proaspete.
3.    Petrece cât mai mult timp cu el!
Asigură-te că îi acorzi copilului tău toată atenția de care are nevoie și petrece timp cu el. Deși, în calitate de mamă, te străduiești să îi construiești un viitor strălucit, copilul tău se va simți neglijat atunci când pui prea mare preț pe ceea ce trebuie să faci pentru a fi un sprijin material solid pentru el, cum ar fi să stai foarte mult timp la serviciu. Rezervă-ți timp în fiecare zi pentru a lua parte la diferite activități împreună cu copilul tău și fii atentă la nevoile lui, pentru a te asigura că se dezvoltă armonios din punct de vedere psihic și emoțional.
4.    Ascultă-l!
De foarte multe ori, din dorința de a arăta că experiența lor de viață este mult mai vastă, adulții nu-i ascultă pe cei mici așa cum ar trebui, iar părerile lor sunt, poate, puțin prea neglijate. Astfel, ultimul lucru pe care vrei să îl faci în relația cu copilul tău este acela de a nu-l asculta și a nu-l lua în serios atunci când încearcă să comunice cu tine. Comunicarea dintre mamă și copil trebuie să aibă baze puternice și să fie construită pe încredere și respect reciproc. Fii atentă la ce vrea să îți transmită el, arată-i că îl asculți, că îl înțelegi și că îi vei fi aproape indiferent de ce s-ar întâmpla. Va vedea în tine, pe lângă o figură maternă, și o prietenă de nădejde.

Deși nu există o rețetă ideală, care să te facă  mama perfectă, implicarea în viața copilului tău de care dai dovadă, grija pe care i-o porți, precum și felul tău de a aborda lucrurile va fundamenta relația dintre voi și vă va apropia din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

4 comments:

  1. De-acord cu toate, dulceata arata tare bine, cred ca nu as mai scoate-o din ghearele pustiului!

    ReplyDelete
  2. Daca noi ca parinti ne ocupam de copilasii nostri asa cum trebuie avem garantia ca copilasii nostri vor ajunge oameni mari,frumosi si educati

    ReplyDelete
  3. Sti vorba aia, ''La dulceata inainte!'' ;)) copii mei sunt fericiti si vor fi atata timp cat sunt capabila sa le ofer tot ceea ce ai scris mai sus,mai ales dulceata aia ''ca la mama acasa'' :)

    ReplyDelete
  4. TOATE SFATURILE TALE SINT BUNE SI MERITA URMATE.NIMIC NU SE COMPARA CU TIMPUL ACORDAT COPILULUI TAU

    ReplyDelete