Friday, May 15, 2015

Descopera insula stancilor albe - Lefkada


Tind sa cred ca nu exista om in aceasta lume caruia sa nu-i placa sa descopere locuri noi, sa exploreze si sa vrea sa vada toate minunile planetei noastre. Viata insasi e o calatorie fantastica si un proces continuu de cunoastere sau auto-cunoastere.

Numai gandul plecarii in vacanta alaturi de persoana iubita imi provoaca o stare de beatitudine, aproape ca nici nu mai imi pasa unde merg, atata timp cat calatoresc.Vreau ca pana la batranete sa acumulez cat mai multe amintiri, sa vad macar cele 21 de minuni ale lumii.

Imi place sa calatoresc cu avionul, sa vad lumea de la inaltime si sa ajung rapid la destinatie, iar cand vreau sa am parte de o vacanta de vis, ieftina si cu servici de calitate, apelez intotdeauna la o agentie care sa-mi inspire incredere, mai exact la agentia de turism Aerotravel, pe care cred ca o cunosc toti cei care vor sa descopere cate un nou colt al lumii. Cel mai apropiat aeroport este Aktion Preveza Aeroport  situata la 18 km (15 minute) departare de Grecia continentala.

Un loc unde oricine si-ar dori sa ajunga este insula Lefkada (denumita si Lefkas), un loc in care odata ajuns vei avea impresia ca este raiul coborat pe pamant. De ce spun asta? Pentru ca se spune ca peisajele suprarealiste de acolo vor impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi turisti, astfel ca incepand cu oamenii primitorii, culoarea apei marii, statiunile cochete,  restaurantele si tavernele cu preparate delicioase, satele de munte cu stradute inguste pana la posibilitatile de distractie fac din aceasta insula o destinatie ideala de vacanta. Nu este o insula foarte mare, are o lungime de 35 de kilometri si o latime de 15 kilometri, insa este a patra insula ca marime din Marea Ionica si cu siguranta una dintre cele mai frumoase.


In partea estica a insulei veti gasi numeroase statiuni cu o infrastructura turistica bine dezvoltata, precum: Nikiana, Ligia, Desimi, Poros, Nidri, Vasiliki etc.
Puteti practica sporturi acvatice si sa va bucurati de enigmatica sa frumusete ce atrage atentia prin efemeritate. Partea vestica este pe cat de salbatica, pe atat de speciala, pentru ca privestea de aici este de neegalat si veti putea descoperi locuri minunate. Stancile inalte care se contopesc cu marea de o culoare ireala, fac ca frumusetea acesteia sa fie incontestabila: plaje superbe cu nisip si pietricele mici, apa intr-o nuanta deosebita, turcoaz, spuma valurilor ce se sparg la mal, toate acestea contribuie la atmosfera autentica a locului.



Nidri este cea mai dezvoltata statiune turistica din partea estica, perfecta pentru turistii dornici de distractie pe timpul verii. De aici pleaca vasele de croaziera ce fac turul insulelor din jur. Tot din Nidri puteti vedea insule mai mari sau mai mici precum: Skorpios, Madouri, Sparti, Skorpidi și Meganisi. Veti fi impresionati de multimea de magazine cu suveniruri, cu articole de incaltaminte si imbracaminte, de tavernele de pe malul marii unde papilele gustative vor fi rasfatate cu preparate delicioase.


Vasiliki are un aspect pitoresc, este cunoscuta la nivel mondial pentru wind-surfing si veti gasi taverne, restaurante si magazine pentru toate preferintele.
Capitala insulei este Lefkada, un oras cochet cu restaurante, terase, port cu ambarcatiuni care mai de care mai atragatoare si case traditionale multicolore amplasate pe dealuri si munti, stradute inguste, biserici vechi si panorame deosebite asupra marii si golfurilor. In partea de est a orasului se afla marina, ce se spune ca este una dintre cele mai moderne din Grecia.

Drumurile intortocheate, ce serpuiesc cand pe malul marii, cand pe crestele muntilor, ofera privelisti de neuitat.



Pe scurt aceasta insula merita vizitata macar o data in viata.

No comments:

Post a Comment