Wednesday, September 30, 2015

Va provoc sa despicati internetul in doua

Zau ca ar fi fost culmea sa nu particip si eu la leapsa "Cum mi-a schimbat Internetul viata?", mai ales ca toti prietenii mei spun ca as fi internauta si cu toate ca eu nu recunosc asta nici in ruptul capului in fata lor, in sinea mea stiu cum sta treaba.
Asadar, tot ce-mi ramane de facut e sa raspund la intrebarile ce urmeaza.
De cati ani ai acces constant la Internet?
La caruta de ani pe care o am acum in spate, credeti ca eu am stat sa-i numar? As fi tentata sa spun ca de cand ma stiu, dar cred ca pana in clasa a sasea romantismul si cititul pusese stapanire pe mine si nu aveam timp pentru nimic altceva, ca doar trebuia sa nu omit nici  o carte din biblioteca de acasa, abia apoi am invatat sa navighez pe net, iar pentru asta trebuia bineinteles sa il pot accesa.
Care este prima ta amintire legata de navigarea pe Internet?
Serios? Chiar vreti sa stiti asta? Si eu care incerc sa uit acest lucru... Verisorul meu pus pe sotii ne-a aratat niste poze deocheate. Factura la net a fost imensa, iar noi a trebuit sa-i spunem tatei de ce si la ce ne-am uitat. JENANT!
Ce faci zilnic pe net? 
Daca in clasa a sasea cautam pe internet informatii pentru eseurile si referatele de la scoala,  iar dupa ce l-am nascut pe cel mic nu ma interesau decat poeziile, cantecele si povestile pentru copii, acum il folosesc la orice: fac cumparaturi online, scriu pe blog, comunic cu prietenii, ma documentez, iar cand am chef sa ma relaxez, ascult muzica si citesc stirile.
Cand ai descoperit bloggingul?
Dupa ce am terminat concediul pentru cresterea copilului am fost pusa in fata unei situatii neplacute, somajul. Seful meu cand a auzit ca sunt insarcinata m-a intrebat daca-mi doresc copil sau cariera, iar eu am facut cea mai buna alegere: l-am dat naibii, ca slujbe mai sunt o mie! Dupa cei doi ani, ma framanta gandul ca nu o sa mai aduc venituri familiei, ma simteam inutila si ca nu produc nimic, asa ca am tot cautat pe net sa vad ce as putea face de acasa. Mi-a placut de cand ma stiu sa scriu si am hotarat sa-mi fac un blog. M-am bucurat de o mare popularitate in perioada de inceput, pentru ca postarile mele de suflet, cu gandurile si trairile mele erau foarte apreciate de persoane pe care nici macar nu le cunosteam, dar cand am ajuns sa cresc, mi-am pierdut respectivul blog si nici acum nu-mi este clar din ce motiv, pentru ca nu mi s-a oferit nici o alta explicatie de catre cei de la Wordpress inafara de cea ca as fi incalcat termenii si conditiile. Am bocit o luna dupa el, mi-a luat vreo trei sa-mi revin din soc si mi-am zis ca lucrurile nu pot ramane asa. Un sut in fund, un pas inainte! M-am mutat pe blogspot, am urmat niste cursuri SEO, mi-am cumparat un domeniu, insa nu m-am decis la ce servicii de hosting sa apelez si nici nu am indraznit sa o iau de la zero, pentru ca am muncit mult sa-mi promovez actualul blog si nu as vrea sa-l transfer, ci sa ma pot ocupa de ele in paralel. Stiu cat de greu mi-a fost data trecuta, stiu cati urmaritori am pierdut prin transfer si chiar daca am castigat altii noi, pentru mine a fost si va ramane o situatie neplacuta. In fine, ca sa fiu mai concisa, am descoperit bloggingul acum vreo 3-4 ani.
Cum crezi ca ar fi viata ta acum fara Internet?
Grea intrebare... Nu stiu cum ar fi viata mea fara internet, m-as simti ca un leu in cusca si as tanji sa am parte de macar 5 minute de conectare online.
Cum crezi ca va arata viitorul Internetului?
Habar nu am, nu am puterea sa vad in viitor, dar cum suntem in plin progres, probabil vom avea parte de tot felul de surprize care ma vor face sa-mi spun, din nou, sa nu mai afirm niciodata ca mai bine de atat nu se poate.
Va invit si pe voi la aceasta leapsa, pentru ca eu am fost cumintica si am raspuns la toate intrebarile, nu vreau sa va intreb decat  trei lucruri:
Ce faceti zilnic pe net?
Cat timp ati putea rezista fara internet?
Daca nu intrati 3 zile pe Facebook e cazul sa ne facem griji?

14 comments:

  1. Nu prea pot sa sta fara internet mai mult de o zi aici am prietenele; pe net comunic ;sa informez;vad lucruri interesante; pictez scriu versuri;citesc cartii;vad retete sau ascult muzica pe fb este tot universul meu

    ReplyDelete
  2. Hahahha,foarte tare leapsa asta....multumesc frumos de invitatie :D
    1. Pai ce fac zilnic pe net....citesc cu drag articolele tale si ale altor cateva fete dragi care au blog,particip la concursuri :)))))) ,socializez cu pritenutzele mele dragi....ajunge atat :)))))
    2.Cat as rezista fara internet.....2-3 zile,am trecut prin asta cand am fost la munte la o cabana unde nu era nici semnal la telefon macar :)))))
    3. Daca dispar 3 zile stati linistite....I"l be back soon :)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum reusesti tu de fiecare data sa ma faci sa rad :*
      Iti multumesc mult ca imi citesti articolele <3

      Delete
    2. Cu mare placere,te ador de la inceput...stii tu ...pupicei :*

      Delete
  3. Nu pot sa stau fara internet ,aici am prietenii ,familia aici imi petrec cel mai mult timp.Dimineata cum ma trezesc direct la internet :)))

    ReplyDelete
  4. Zilnic pe net socializez cu prietenii, ascult muzica , particip la concursuri .. mai citesc o stire ...
    Fara internet ??? Doamne fereste , nu rezist nici mnacar o zi ... stau ca pe maracini :))))
    Da, daca nu intru 3 zile pe facebook e clar ca am patit ceva si e musai sa va ingrijorati :)

    ReplyDelete
  5. 1-comentez cu prietenele mele; particip la concursuri, citesc stirile interesnte, accesez pe google infomatiile de care am nevoie in fiecare zi.
    2- nu pot rezista nicio zi, sunt dependenta de net- cand am avut probleme cu internetul la mine acasa, am dat fuga la baiatul meu sa-mi verific mail-urile si notitele de pe fb.
    3-da, sigur :este o problema de sanatate sau am plecat undeva unde nu am posibilitatea de a accesa net-ul

    ReplyDelete
  6. buna ziulica cu soare azi.
    1.Am acces la internet cam demult,nu mai stiu exact de cand dar am ceva ani in spate.Intru pe net sa-mi citesc mailurile mai mult sau mai putin importante,intru pe facebook sa urmaresc ce mai face lumea inculsiv tu,citesc articolele tale de acolo si de pe blog,mai comentez pe ici pe colo.Citesc bloguri al tau inclus,ma informez despre noutati intr-ale machiajului.In cerc sa fiu cat mai la zi cu noutati din toata lumea,inclusiv medicala.
    2.Fara net? pot sa stau fara niciun fel de problema.Nu este doar netul principala mea sursa de informatii(mai exista si ziarele,revistele televizorul,cartile.In schimb fara facebook unde am persoane dragi pe care le urmaresc si cu care interactionez nu as putea sa stau mai mult de o saptamina.
    3.Da,daca nu intru pe net dupa mai mult de 3 zile ar trebui sa va ingrijorati...ori sunt bolnava,ori nu am acces la internet ori am patit ceva.
    Cam asta e activitatea mea pe net :).

    ReplyDelete
  7. Preluam leapsa....
    1. Nici nu mai stiu de cand accesez internetul, de vreo 14 ani cel putin
    2. Fara net? Nici o problema. Doar sa nu fie in viata de zi cu zi ca am nevoie de el si la job.
    3. Ce fac pe net: cautari diverse, informatii, mail si da, si facebook. Logic.
    4. Daca n-am intrat 3 zile pe facebook stati linistiti, sunt in concediu. Si sunt bine. O sa pun poze cand ma intorc.

    ReplyDelete
  8. De vreo 11 ani folosesc internetul.Prima mea amintire legata de internet este mirc :)) Pai folosesc internetul in primul rand pentru informatii,apoi pentru socializare cu rudele,familia si prietenii.Am descoperit blogging-ul acum 4 ani si imi place foarte mult.Viata mea fara internet ar fi plictisitoare,n-as rezista :))In viitor cred ca internetul va evolua si mai mult si ne va ajuta in munca naostra de zi cu zi,si ne va ajuta sa crestem din toate punctele de vedere.

    ReplyDelete
  9. Daca as fi plecata in vacanta poate ca 2 zile as rezista fara internet dar mai mult nu :) daca nu este internet a intervenit vre-o defectiune rapid sun sa se rezolve problema , pe internet stau de 15 ani .

    ReplyDelete
  10. 1.cred ca de 12 13 ani am internet
    2. ce fac eu pe internet..pf..greu, multe multe lucruri, vorbesc cu prieteni rude plecati departe,peste mari si tari :D, cumparaturi on-line, ascult muzica, ma uit la filme, imi fac prieteni noi ,
    3. cat as rezista fara internet? grea intrebare:D acum cateva zile timp de 2 ore nu am avut internet, si a fost tare tare greu, deci nici 2 ore nu as rezista:))

    ReplyDelete
  11. Fara internet cam greu :d am o manie sa vad seriale intregi in cateva zile ;)) deci nici nu se pune problema. Au avut odata ceva defectiune si 8 ore cat a durat reparatia, am fiert in suc propriu dand refresh si restart la modem de mi a venit rau ;)). Deci cam asta fac ,vad filme,caut raspunsuri la jocuri, ma benoclez pe facebook ,caut copiilor exercitii,iti citesc tie blogul :D etc. Sa rezist 3 zile fara internet? MMMMMM da,doar daca ma duc la Dysneyaland sau in Venetia,deci daca dispar 3 zile inseamna ca sunt pe acolo ,asta in cazul in care nu stagnez prin spitale,dar don't worry ca dau check in =)))

    ReplyDelete
  12. Ca multi altii , am devenit dependenta de internet si mai ales de facebook . Da ... e cazul sa va puneti intrebari daca lipsesc mai mult de 3 zile .

    ReplyDelete