Friday, May 29, 2015

Sfaturi pentru incepatori si exemple de bijuterii handmade

 Nu am facut cursuri de specialitate, ci am vrut doar sa deslusesc singura secretele activitatii handmade, sa-mi imaginez cum poate sa fie integrat fiecare element intr-o bijuterie sau intr-un accesoriu, astfel imi pun la incercare imaginatia, am devenit mai atenta la detalii, ma pot exprima liber si las  propria-mi creativitate sa prinda aripi. Nu creez nimic pentru bani, ci din pasiunea mea pentru frumos.
Am inceput prin a comanda de pe GemSale (site despre care v-am mai vorbit) margele de nisip, guta elastica si trandafiri din rasina, pentru ca aveam mai multe bratari de daruit si incercam sa economisesc niste banuti, apoi incet-incet a inceput sa-mi placa, sa ma deconecteze de stresul si rutina zilnica si mi-am strans uneltele necesare, ba chiar am si o trusa speciala in care imi tin toate cele necesare pentru aceasta activitate care imi este de real folos. Cu pasi mici si timizi, au inceput sa prinda contur primele creatii, iar aprecierile celor din jur m-au determinat sa continui. Incerc sa-mi depasesc mereu limitele, sa exprim sentimente, veselie, idei, ma joc cu margele si pietre semipretioase, ma inspir din tot ceea ce ma inconjoara si de cate ori vad rezultatul final, am un senzatia minunata a lucurului bine-facut. O zi senina, o floare, o rochie zarita in vitrina unui magazin sau zambetul cuiva ma determina sa trec la treaba. Nu am o bijuterie preferata, imi plac toate in egala masura, iar culorile vii ma binedispun de fiecare data.


Spre exemplu, dupa o zi in care m-am bucurat de razele soarelui si am primit o multime de flori de la baietelul meu, m-am gandit la acest model de colier, care sper sa va placa si sa va inspire si pe voi.


Toate materialele necesare le gasiti pe Gemsale:
 -7 margele jad lemon (pretul afisat pe site este pentru 48 de bucati, asadar va mai raman suficiente margele incat sa puteti crea si alte bijuterii superbe)
-margele fimo flori (se cumpara la bucata)
-ace cu bucla
-lant
-carabina
-zale
-cleste cu varf rotund
-cleste pentru taierea sarmei
-cleste cu varf ascutit curb


Am pus margelele de jad pe acele cu bucla, am lasat la fiecare ac circa 6-7 mm ca sa pot face bucla si am taiat surplusul acului. Am procedat la fel si cu floarea, iar apoi am ansamblat toate elementele. Am taiat lantul in centru ca sa pot atasa incuietoarea si o za. Simplu, nu-i asa?

Sfaturi pentru incepatori
Atunci cand incepi sa confectionezi bijuterii, trebuie sa stii ca nu intotdeauna lucrurile vin de la sine, uneori trebuie sa urmaresti zeci, daca nu sute de tutoriale. De ce? Pentru ca uneori avem nevoie de inspiratie, dar si din cauza ca nu multi ne nastem creatori, ci dobandim un talent pe parcurs, dupa ce acumulam o anumita experienta. Incet-incet podoabele imprumuta personalitatea celui care le creeaza si capata o viata proprie in ochii celor care le admira.

Sa presupunem ca deja am cumparat margele online si pietre semipretioase. Dar credeti ca doar acestea ne sunt suficiente pentru a realiza bijuteriile handmade? Cu siguranta, sunteti constienti ca mai avem nevoie de multe alte lucruri cum sunt: uneltele, dar si multe alte accesorii.


In primul rand trebuie sa aveti la indemana un set de clesti, ce include:
-un cleste de tip patent, prevazut cu zimti pentru prindere si cu falci pentru taierea sarmei. Acest cleste poate fi utilizat atat la prindere, cat si la strangere si taiere, dar nu este recomandat sa se taie sarme otelite sau din inox mai groase de 1.2 mm, pentru a nu se deteriora inainte de vreme partile ascutite.
- un cleste cu varf rotund ce ajuta in realizarea de bucle pentru confectionarea de bijuterii handmade
 -un cleste cu varf indoit ce are un varf curbat in capat, care nu este prevazut cu zimti si care ajuta la prinderea materialului, putand intra in locuri mai putin accesibile altor clesti.
-un cleste cu varf plat lung cu ajutorul caruia puteti realiza bucle si arcuri din sarma.
-un cleste cu varf plat scurt ce prinde materialul fara a-l deteriora
- un cleste pentru taierea sarmei si a altor materiale moi si medii

In al doilea rand, va sunt trebuincios necesare diverse accesorii in functie de ceea ce executati, astfel ca: 
-pentru coliere va trebuie o baza pentru colier (din piele, din snur organza sau textil, din cauciuc, lantisor metalic sau sarma memorie), agatatori  si baze pentru pandantive, margele, crimpi, capacele margele,  pandantive si incuietori.
-pentru cercei: baza pentru cercei, margele, tortite, pietre semipretioase, dopuri tortite sau fluturasi cercei
-pentru inele de asemenea se impune a avea o baza pentru realizarea lor sau sarma memorie si margele.
-pentru  bratari dupa caz: benzi elastice, ace pentru crosetat si agatatori sau baze pentru bratari, sarme memorie, margele sau pietre semipretioase si inchizatori
-pentru genti: pe langa materialul din care veti confectiona geanta, va este necesar si un cadru pentru poseta si agatatoare geanta.
-pentru brose: ac si baza pentru brose si margele
-pentru brelocuri: inele, snur si carabina

Pe langa aceste accesorii si clesti, aveti nevoie de ace, care se folosesc pentru a agata pietrele de coliere, inele sau cercei si care se aleg in functie de marimea si greutatea pietrei, dar si de grosimea gaurii acesteia. Nu in cele din urma aveti nevoie de inchizatori, care sunt de mai multe tipuri si le puteti vedea pe site-ul despre care v-am vorbit. Puteti fi siguri ca produsele comercializate de ei sunt de calitate si ca fiecare client este tratat cu profesionalism.


http://www.gemsale.ro/content/7-promotii-concursuri


 
Eu ii incurajez pe toti cei care au aceasta pasiune, sa si-o fructifice, sa experimenteze si sa faca tot posibilul sa-si depaseasca limitele. Sper ca entuziasmul si optimismul meu, sa va dea un imbold sa faceti ceva de a carei finalitate sa fiti multumiti. Nu este usor, necesita timp si rabdare, ce-i drept, dar te bucuri cand vezi rezultatele muncii tale. 

Visele se pot transforma in realitate si pot prinde aripi, daca inveti sa te exprimi, sa privesti in jur, sa experimentezi, sa indraznesti sa fii tu si ce e cel mai important e sa faci ce-ti place... 

9 comments:

  1. Ti-am mai spus ca te admir pentru talentul si rabdarea ta,faci niste lucruri minunate,iti doresc mult succes in continuare <3

    ReplyDelete
  2. mi-am mai dorit si in trecut sa ma pot apuca sa fac si eu asa ceva, insa nu stiam exact ce materiale imi trebuie, cum se pot realiza etc. Acum ca vad la tine, trebuie sa incerc si eu,

    ReplyDelete
  3. Superbeeeeeeeeee, eu zic ca tot ce poti face cu mainile tale,devine un dar mult mai pretios si o amintire mult mai draga pentru cel la care merge. Si chiar daca le opresti sau le vinzi,faci in asa fel incat ele sa fie unice,iti pui amprenta pe toate'' hand made-urile'' vrei nu vrei. Colierul parca striga numele tau Andreahhhhhhhhhhhhhhhhhh..:)) hhh-ul de la sf e un fel de prelungire:)) sa faci ceva si pentru mine bine:D ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)). O sa fac cu siguranta. Ma mir ca nu ti-am facut pana acum :*

      Delete
  4. Am cunoscut o fata care făcea bani faini din bijuterii .le făcea în casă apoi avea magazine în care le ducea spre vânzare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probabil avea si talent, poate ne putem inspira din tutorialele ei :P

      Delete