Thursday, July 30, 2015

Miscarea este temelia vietii mele


Sunt o fire extrem de complexa si imi place sa fac lucruri noi, iar pentru mine orice calatorie incepe cu un prim pas. Recunosc ca de cele mai multe ori in "calatoriile" mele am avut sprijinul unui prieten, poate ca din aceasta cauza imi doresc sa fiu si eu un suport motivational pentru altcineva. 

"Casa in care locuiesti este sprijinita de o fundatie solida si a fost construita in timp caramida cu caramida, la fel e si cu sanatatea..."

"Cum sa fie sanatatea precum casa? Ce legatura  sa aiba intre ele?" - imi raspunde Ana incurcata.

"Imagineaza-ti ca sanatatea este casa de care iti ziceam, miscarea este temelia vietii, iar cu fiecare ora de miscare, contribui la propria ta sanatate."

"Astea sunt stereotipuri! Te-ai molipsit si tu? La cat alerg dupa copii, fac destula miscare, in plus nu am timp sa merg la sala si... ai uitat ca plecam la mare?"

"Tocmai de aceea, vreau sa vezi si tu cum te simti cand faci exercitii si sa participam impreuna la cea mai mare ora de sport, in Mamaia. O sa vezi ce bine o sa-ti faca!"

"Du-te singura, eu o sa fac plaja!"

"Esti prea batrana sa faci fata?"

"Eu, batrana? Sa stii ca o sa merg doar ca sa-ti arat ca nu vei putea sa te tii dupa mine!" - spune ea amuzata, iar eu zambesc multumita ca mi-am atins scopul.

In urma cu aproximativ doi-trei ani am fost si eu precum Ana, insa la un moment dat am luat cea mai buna decizie din viata mea, aceea de a face miscare. Am renuntat la scuzele ce ma impiedicau sa fac sport si am avut de castigat pe toate planurile, atat fizic, cat si la nivel mental si emotional si am realizat ca miscarea este o parte integranta pentru o speranta de viata sanatoasa si longeviva. Nu mi-am dat seama cand dintr-o persoana activa ce se implica intr-o multime de proiecte si care adora sa faca sport devenisem o persoana sedentara. Imediat ce mi-am pus din nou sangele in miscare, am capatat o stare de bine  de neinlocuit. Mi s-a imbunatatit starea de sanatate si de spirit, am capatat silueta dupa care ravneam de atata timp si pe care nu o reusisem sa o obtin dupa o multime de diete esuate, am dobandit mai multa incredere in mine, lucru care s-a dovedit si cheia succesului meu de altfel.

Despre mine nu as putea spune multe lucruri. Imi retraiesc copilaria alaturi de baietelul meu, nu ma sfiesc sa topai, sa alerg si sa ma distrez alaturi de copilul meu, atata timp cat simt sa fac aceste lucruri si nici nu-mi pasa ce ar putea zice carcotasii daca eu nu am nici o problema cu acest lucru. Glumesc, rad cu gura pana la urechi, zambesc pana fac febra la obraji si ma bucur de lucrurile simple sau de prezenta celor dragi inimii mele, iar de ceva vreme am inceput sa practic diverse sporturi. Intr-o luna simt sa fac aerobic, intr-alta fitness, ca mai apoi sa ma reorientez catre Zumba sau Kangoo Jumps. Mi-ar placea ca intr-o zi sa le combin pe toate, stiu ca nu as obosi deloc, pentru ca fac ceva ce-mi place si care ma relaxeaza, dar oare as reusi sa fac sport 12 ore? E o provocare pentru mine...

Cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost un sapun in functie de personalitatea mea, sapun care tin sa precizez ca mirosea divin. Prietena care mi l-a daruit a fost intrebata cum sunt eu, iar ea m-a descris ca fiind o persoana plina de viata, copilaroasa, altruista si pusa pe glume. M-am bucurat sa aflu parerea ei despre mine si ca in acest mod am reusit sa ma descopar prin ochii altcuiva.

In acest moment as putea afirma ca imi place sa alerg si practic diverse sporturi, nu cred ca mi-ar fi teama sa fac un sport extrem, dar dragostea mea inca din copilarie a fost, este si va ramane dansul. Ma uitam la toate filmele cu aceasta tema si dansam impreuna cu protagonistii din ele, iar in scurt timp, fara nici macar o lectie de dans, miscarile mele erau admirate de membrii familiei mele, care se mandreau cu felul in care dansam pe orice gen de muzica.

Am aflat ca pot face fitness prin dans in timp ce ma aflam pe plaja, cand au sosit niste instructori de Zumba care au pus toata plaja in miscare si care m-au si remarcat de altfel spunandu-mi ca ma descurc excelent. Cand faci ceva ce-ti place de cand erai doar un copil, totul pare floare la ureche.



Ceea ce s-a dovedit dificil pentru mine a fost sa pun in practica ce mi-am propus si incet-incet sa redevin o persoana activa, dar am reusit. Cu putina vointa, oricine are succes daca-si pune ceva in minte. Am inceput prin a-mi duce copilul mai devreme la gradinita pentru a face jogging in restul timpului castigat in acest mod, am renuntat sa mai iau liftul si am preferat sa urc scarile, mi-am facut abonament la sala si m-am decis sa invat sa inot, apoi miscarea a devenit un stil de viata. Tocmai de accea m-am bucurat enorm sa aud ca in perioada concediului meu  are loc cea mai mare ora de sport la mare, in Mamaia.

Va invit sa va redecoperiti si voi, ca sa va dati seama la ce activitati sportive ati vrea sa participati. De multe ori nici nu conteaza unde mergeti, ce fel de exercitii sau ce tip de miscare faceti, atata timp cat ajungeti acolo. Este extrem de important sa vreti, apoi va veti da seama ca "pofta vine mancand", iar dupa ce veti intra in joc, veti simti ca timpul zboara mult mai repede decat v-ati fi dorit.

Atunci cand practici sport este prielnic atat pentru minte, cat si pentru sanatate, indiferent de mediul ambiant, iar miscarea in aer liber iti aduce nenumarate beneficii din punct de vedere fizic, psihic, intelectual si  nu in ultimul rand social. 

Daca va aflati in Mamaia pe 1 august, faceti-va timp intre 09.00 si 21.00 sa ajungeti in Piateta Perla, 11 iulie, ca sa participati la acest eveniment dedicat sportului si sanatatii. Va asteapta un program incarcat dupa cum puteti observa  pe pagina de Facebook dedicata acestei campanii.

Accesul este gratuit, iar tot ceea ce va ramane de facut e sa va pregatiti echipamentul si sa luati parte la o multime de activitati, precum:
  • Kangoo Jumps Romania cu Kinga Sebestyen
  • Latino Zumba cu Bianca Rumega
  • Total Body Conditioning cu Adriana Moiseiu
  • Khai Bo cu Adrian Borozan si Laurentiu Cical
  • Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther
  • Steel Tonic si Steel Combat cu Fernando Gorini 
  • Zumba cu echipa Pure Health & Fitness, Constanta 
  • Freestyler cu Dina Ivanov, Nadia Issa si Horia , Dina Jumps, Constanta
  • Aerobik cu Adriano
  • Boot Camp cu echipa Boot Camp Romania: challenge, concursuri, initiere, antrenamente
  • Fit Girls cu Bianca Rumega
  • Rebound cu Dana Boros
  • Dance cu Gabriel Ghita
  • Zumba cu Starlin “La Pantera” Belen, Zsuzsanna Leasu, Bianca Anton
  • TRX cu Dimi Butlica
  • si multe altele

 Ne vom incarca cu energie pozitiva si optimism si vom pune inca o caramida in consolidarea sanatatii noastre!

3 comments:

  1. Nu ajung la Mamaia, dar iti urez cat mai multa sanatate si miscare in aerul ionizat al marii!

    ReplyDelete
  2. Wow,super tare.....de s-ar face in toate orasele din tara asa eveniment....daca mergi,sa faci sport si pentru mine :D , pupici :*

    ReplyDelete
  3. O CAMPANIE SUPER , MA BUCUR PTR CEI CARE PARTICIPA

    ReplyDelete