Friday, April 7, 2017

Cu Rent a car Otopeni de pe Transalpina iti trimit vederi

Ce este mai frumos decat sa iti petreci sarbatorile pascale in familie sau printre prieteni? Ma intorc acasa si sunt nerabdatoare sa pun piciorul pe pamant romanesc. Voi avea 3 zile de pomina. Nu ma complic sa vin cu masina personala, imi este mult mai comod sa vin cu avionul si sa inchiriez o masina de la aeroport. In plus, evit aglomeratia din vama si ma pot bucura de concediu fara sa fiu perturbata de nimeni si nimic. 
Sursa foto: blsrent.ru

Fenomenul de inchirieri auto Bucuresti este extrem de popular si destul de comun, nu doar printre romani, ci si printre straini. De ce? Pentru ca de multe ori se dovedeste mai ieftina inchirierea unei masini pe o durata de cateva zile, decat sa iei un taxi din aeroport ("prietenii nostri" stiu de ce), iar eu am incredere deplina in serviciile de tip rent a car.

De data aceasta vreau sa-mi aleg un SUV care sa aiba cutie de viteze automata si sa merg in vacanta de Paste cu cei apropiati pe Transalpina. Parca ii si vad pe vecini dandu-si coate ca mi-am schimbat masina, pentru ca am uitat sa va spun, dar masinile de la Rent a car Bucuresti nu sunt inscriptionate. Insa nu figurile pline de invidie ale acestora ma fac sa apelez la serviciile de inchirieri auto Bucuresti, ci faptul ca ma ajuta sa economisesc timp pretios si ca ma pot bucura de vacanta pe deplin. Am libertatea de a explora fiecare loc in care vreau sa ma duc si imprejurimile acestuia in propriul meu ritm. Ce poate sa fie mai placut de atat?

Sursa foto: megarent.ua
E timpul sa las vorbaria si sa trec la fapte! Imi aleg o masina de teren cu cutie de viteze automata, asa cum mi-am propus. Desi KIA SORENTO este cel mai scump SUV disponibil, nu-mi pasa, eu nu apelez la serviciile de rent a car pentru a ma zgarci la bani, ci pentru ca vreau sa ma bucur de clipe de neuitat in masina dorita. Cred ca e cea mai potrivita masina pentru locul in care am ales sa merg in aceasta vacanta. Aleg locul de ridicare, perioada pentru care vreau sa o inchiriez si optiunile suplimentare dorite (in cazul meu GPS si Internet Wifi).




Dupa acesti primi pasi importanti, vad care este suma pe care trebuie sa o platesc in schimbul inchirierii masinii dorite, care este garantia pe care trebuie sa o depun si care imi va fi returnata (nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi fie oprita garantia). Pentru ca rezultatul ma multumeste, completez formularul cu datele mele si astept confirmarea din partea personalului Rent a car Bucuresti in legatura cu disponibilitatea masinii alese in respectiva perioada, ca sa pot trimite ulterior pe mail  copii dupa cartea de identitate si dupa permisul de conducere. Bineinteles, eu nu platesc nici o taxa suplimetara, pentru ca am permisul de mai mult de un an de zile, iar experienta mea la volan de peste 14 ani imi foloseste nu doar in trafic ci si la credibilitatea mea ca sunt un sofer atent si grijuliu. Nici 21 de ani nu mai am de acum 11 ani (sper sa nu va apucati sa faceti calcule, varsta unei doamne nu trebuie spusa), asa ca nu-mi ramane decat sa astept vacanta mea pe Transalpina impreuna cu cei dragi.


Dintre Transalpina si Transfagarasan, prefer Transalpina, este cea mai inalta sosea din tara si iti lasa impresia ca duce spre cer. Drumul serpuit, peisajele si istoria din spatele ei, toate ma fascineaza in acelasi mod de fiecare data. Chiar daca am apelat la inchirieri auto Bucuresti si mi-am ales o masina pe placul meu, totusi vreau sa ma abat in aceasta vacanta sa vizitez si obiectivele turistice din zona cum ar fi Pestera Polovragi, Cheile Oltetului sau una din manastirile Icoana sau Polovragi. Am mai fost pe Transalpina, dar m-a fascinat atat de tare drumul, ca pur si simplu nu am putut opri decat pentru a manca. De data asta vreau sa descoper toate frumusetile acestui loc.


Vreau sa am din nou sentimentul ca sunt mica si neinsemnata in fata naturii si sa ma bucur de o plimbare de neuitat cu masina mea inchiriata de la Rent a car Otopeni.

Abia astept aceasta vacanta!

8 comments:

  1. Chiar așa,de ce sa nu te bucuri de absolut fiecare peisaj sau obiectiv turistic in propriul tau ritm si in plus ai ocazia sa conduci o mașină minunata fie chiar si pentru câteva zile ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mers deseori cu SUV-uri, dar nu la volan. Va fi o experienta de neuitat :)

      Delete
  2. Mihaescu Maria MagdalenaApril 7, 2017 at 10:15 AM

    Minunata idee ( cea cu masina)! Iar frumusetile tarii chiar trebuie explorate! Sarbatori minunate!

    ReplyDelete
  3. O idee foarte buna de a inchiria o masina de la rent a car Otopeni si mai ales alegerea unui SUV este ideala pentru un traseu montan ca Transalpina.
    Vei fi in siguranta si vei aavea o vacanta de vis, caci intradevar este minunatie tot traseul. Si faptul ca masina nu este inscriptionata este un atu, poti fi invidiata de "binevoitori!"Vacanta minunata si drum intins!

    ReplyDelete
  4. Cred ca inchirierea este o optiune comoda cand vrei sa pleci in vacanta si nu vrei sa-ti hurducai masina personala pe drumuri foarte lungi.

    ReplyDelete