Tuesday, November 28, 2017

Tips-uri de ingrijire a mainilor si unghiilor in sezonul rece de la Jin Soon Choi

Lungimea unghiilor si forma acestora pot spune multe despre personalitatea si preferintele unei persoane. Totusi, trebuie sa va ganditi ca unghiile prea lungi prezinta o tendinta mai mare spre rupere si exfoliere. Din punctul de vedere al arhi-cunoscutei artiste nail-art Jin Soon Choi, o lungime de 2, 3 milimetri a varfului este ideala, rezultand un aspect natural. 

Ingrijirea cuticulelor

 

Trebuie sa priviti cuticulele ca un scut protector al unghiilor. Atunci cand cuticulele sanatoase, si
unghiile dumneavoastra vor fi! Le putem define drept pielea subtire si flexibila din jurul patului unghial, cu rol in protejarea acelei parti a unghiei care stimuleaza formarea de noi celule si asigura cresterea armonioasa a unghiei. 

Sfat de la profesionisti: decat sa va expuneti riscului de a rupe pielea prin taierea gresita a cuticulelor, ar fi bine sa va obisnuiti sa aplicati periodic o crema sau ulei pentru cuticule cu miere si lapte inainte de a le taia!  

Aplicati o picatura de ulei pentru ingrijirea cuticulelor la baza fiecarei unghii si masati cu miscari gentile. Aceasta metoda protejeaza si ofera hidratare unghiilor si cuticulelor, reducand riscurile aparitiei unei infectii. 

Hidratare si protectie anti-UV 

 

Sa asiguri nutrientii necesari pentru o buna hidratare a pielii mainilor este cheia spre o manichiura impecabila. Expunerea la razele ultraviolet poate cauza aparitia ridurilor, petelor negre sau altor probleme inestetice. Asadar, se impune sa acordati atentie sporita acestui aspect, in special daca aveti o piele sensibila! Va sfatuim sa recurgeti in acest caz la aplicarea unei solutii sunscreen cu 15 minute inainte de a iesi  afara in zilele toride, mai ales cand se anunta cod de caldura, iar razele solare sunt foarte puternice. 

Purtati manusi pe timpul iernii sau cand indepliniti diverse sarcini casnice. 

Manusile au un dublu rol: de protectie si de preventie impotriva factorilor chimici nocivi (diferite substante din componenta detergentilor si produselor de curatare pentru gospodarie). Un jet puternic de apa calda poate cauza o senzatie de piele uscata, neplacuta la atingere.

1 comment:

  1. O sa incerc produsul! Multumesc de recomandare. Tin minte ca inainte cuticulele erau o problema foarte mare pentru mine, pana am inceput sa imi cumpar oja si lacul de unghii de pe https://www.bio-sculpture.ro/ ,nici nu mi-am dat seama ca am unghiile mult mai sanatoase!

    ReplyDelete