Wednesday, December 24, 2014

Despre jocuri, jucarii si sarbatori in familie

Pe masura ce trece timpul apreciez din ce in ce mai mult jocurile copilariei, aproape la fel de mult pe cat pretuiesc acum fiecare moment petrecut in familie, pentru ca din pacate ne devine aproape imposibil sa ne bucuram de prezenta celor dragi atat cat ne-am dori.

De curand copilasul meu a avut serbare la gradinita, iar sceneta in care au fost implicati copiii a fost de-a dreptul remarcabila si pe cat de amuzanta, pe atat de adevarata: Moderni contra traditionali.
Fetitele traditionale isi doreau sa primeasca in dar de la Mos Craciun o papusica, pe cand fetitele moderne isi doreau o tableta, pentru ca in acest fel puteau sa descopere o multime de jocuri cu Barbie si sa nu se plictiseasca niciodata de ea. Pe de-o parte era prezentata latura pozitiva a evolutiei in ceea ce priveste tehnologia, iar pe de alta parte erau prezentate beneficiile jocurilor in aer liber.

Parerea mea e ca trebuie sa existe un echilibru intre cele doua si ca trebuie sa ne indrumam copiii  sa tina pasul cu noutatile si sa stie cate putin din toate: sa invete sa se joace pe calculator, tablete sau telefoane de ultima generatie, dar sa-i invatam si jocurile care ne distrau in copilarie, pentru ca doar o data vor trai copilaria si trebuie sa creasca frumos. Nu sunt de acord cu parintii care-i lasa ore in sir la televizor sau calculator doar ca sa scape de ei, dar nici cu aceia care le interzic cu desavarsire aceste lucruri, un joc sau doua pe zi nu cred ca ii poate afecta. In plus, daca se vor juca impreuna cu parintii se vor distra mai bine.

Acum il asteptam pe Mosul, asteptam sa ne petrecem clipe frumoase cu cei dragi si banuiesc ca multi dintre voi faceti acelasi lucru, de aceea va urez:  SARBATORI FERICITE!

6 comments:

  1. ----------★
    ----------**
    ---------*o*
    --------*♥*o*
    -------***o***
    ------**o**♥*o*
    -----**♥**o**o**
    ----**o**♥***♥*o*
    ---*****♥*o**o****
    --**♥**o*****o**♥**
    -******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥*
    -----____!_!____
    -----\_________/---
    Happy WW! ☺

    ReplyDelete
  2. Sarbatori Fericite si tie draga mea!!! va pup cu drag si sper ca Mosul a venit la voi :*

    ReplyDelete
  3. Sarbatori fericite . Sa-ti impodobeasca Mosul bradul cu ghirlande de zambete si bucurii .

    ReplyDelete
  4. La multi ani, Andreea! Sa ai un an frumos, asa cum ti-l doresti, sa-ti vezi proiectele realizate si pe cei dragi fericiti! Te pup.

    ReplyDelete
  5. Intotdeauna calea de mijloc este cea mai buna in toate ;)

    ReplyDelete