Tuesday, May 16, 2017

3 cele mai intalnite afectiuni la bebelusi: cum sa le previi?


Orice cuplu care isi doreste sa isi intemeieze o familie constientizeaza faptul ca decizia de a aduce pe lume un bebelus presupune foarte multa responsabilitate. Dragostea parintilor nu este suficienta in procesul de ingrijire al unui sugar. Este vorba de mult mai mult de atat: posibilitati financiare, atentie si disponibilitate, intrucat copiii sunt extrem de sensibili, acestia fiind predispusi mai multor afectiuni, mai ales in primul an de viata.
Ca orice parinte responsabil, este indicat sa fii pregatita sa gestionezi situatiile in care micutul tau se confrunta cu o afectiune de acest fel. Desi majoritatea sunt frecvente printre bebelusi, putand fi controlate foarte usor, totusi, unele dintre aceste afectiuni pot periclita sanatatea  sugarului, daca nu sunt tratate corespunzator.
Iata 3 afectiuni despre care trebuie sa inveti cum sa le previi!
Pentru mamicile cu experienta, subiectul din discutie nu aduce niciun fel de noutate, intrucat, cu siguranta, de-a lungul carierei de parinte, s-au confruntat cu cel putin una dintre situatiile neplacute de mai jos.
Totusi, pentru mamicile incepatoare, informatiile care urmeaza a fi discutate se pot dovedi extrem de utile, caci citind pot descoperi o serie de detalii menite sa le sprijine in momentul in care bebe se confrunta cu una dintre cele 3 afectiuni:
    
 1.      Alergiile. Sunt frecvente la bebelusi, mai ales in primul an de viata. Cauzele aparitiei acestora pot fi multiple: laptele matern, predispozitie genetica ori alimente la care bebe este alergic in procesul diversificarii alimentare. Poti recunoaste alergia prin semnele asemanatoare racelilor, insa mare atentie, caci pot exista si altele precum varsaturi ori diaree. Cere sfatul pediatrului si incearca hranirea prin intermediul laptelui praf. Asigura-te ca ai la indemana un sterilizator pentru biberonul bebelusului tau sensibil. Daca inca nu ai unul, consulta oferta magazinelor de profil si achizitioneaza si tu un sterilizator pentru biberoanele puiului tau.
    
 2.      Colicii. Cu siguranta, ai auzit de aceasta afectiune de la mamicile cu experienta. In mare parte, colicii se caracterizeaza prin dureri de burtica, grimase, pumni inclestati si plansete excesive cu genunchii ridicati. Maseaza-ti puiul pe burtica pentru a se linisti, leagana-l si canta-i si, nu in ultimul rand, achizitioneaza ceaiuri pentru colici. In aceasta perioada ai putea sa mergi mai des in parc, sa il plimbi cu caruciorul, astfel incat sa fie cat mai linistit. Alege un carurior de la IlBambino pentru plimbari lungi si frumoase.

     
3.      Iritatia de scutec. Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta un bebe. Se caracterizeaza prin aparitia unor bubite sau pete rosii pe piele care il incomodeaza pe micut. Printre cauzele care provoaca aparitia acestor iritatii se numara alimentatia cu lapte praf, igiena necorespunzatoare sau utilizarea unor scutece nepotrivite. Foloseste creme speciale, asigura-te ca folosesti scutecele in marimea corespunzatoare si igienizeaza corect zona dupa fiecare schimbare. Astfel, vei preveni aparitia iritatiilor atat de neplacute pentru copilul tau.

Iata 3 dintre cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta bebelusii in prima perioada de viata. Asigura-te ca esti la curent cu toate informatiile necesare astfel incat sa previi declansarea uneia dintre cele 3 situatii de mai sus, dar si cum sa le tratezi corespunzator.

13 comments:

  1. Am trecut de mult timp de aceasta etapa. Dar ai dreptate si ar fi foarte bine daca tinerele mame ar citi mai des articole ca al tau.

    ReplyDelete
  2. Hranirea cu lapte praf nu cred ca e o solutie drept sa zic. Laptele matern mai degraba intareste sistemul imunitar. Cel putin asa stiu eu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu mi-am alaptat copilul timp de un an si doua luni, dar nu ai idee cate mame sunt care nu-si pot alapta copiii din diverse motive. In parc una din zece mame spuneau ca-si alapteaza la san copilul. Asadar, in articol m-am adresat majoritatii. :P

      Delete
  3. Chiar daca nu ma mai preocupa acest subiect, e bine de stiut pentru cand voi deveni bunica. Mi-as dori sa se intample asta cat mai curand desi, cand vad cate probleme sunt in ziua de azi cu copii, parca ma si sperie. Desi nu aveam atat de multe mijloace la indemana care usureaza cresterea lor, parca era mai usor inainte :))

    ReplyDelete
  4. Util articolul tau pentru tinerele mamici :)

    ReplyDelete
  5. Un articol chiar foarte util! Chiar daca mai am ceva timp pana la aceasta etapa, informatiile descrise de tine sunt importante. Multumim :)

    ReplyDelete
  6. Ehe si astea sunt chestii minore la bebelusi si copii in general. Bine, colicii uneori te fac sa te iei cu mainile de cap.

    ReplyDelete
  7. Un articol cu recomandari foarte utile, eu am trecut de aceasta etapa deocamadata.

    ReplyDelete
  8. Un articol foarte util pentru viitoare mamici si proaspete mamici. Am trecut de perioadele astea cu ambii copii, si nu ne-am confruntat decat foarte putin cu colicii :)

    ReplyDelete
  9. Am scapat fara alergii. Eu sterilizam cu o solutie speciala, nu am avut ocazia sa incerc sterilizatorul.

    ReplyDelete
  10. Interesant articol. Imi aduce aminte de primii ani ai copiilor mei
    Bine ca am scapat :) ))))

    ReplyDelete
  11. De alergii nu am avut parte si nici nu-mi doresc pentru ca sunt mai dificile. In schimb colici a avut vreo 3 luni si iritatii ale scutecului sigur au toti bebelusii. Inevitabil se intampla ceva si se irita.
    Pentru iritatii pot sa spun ca am gasit niste creme care sa ma ajute in acest sens si vindeca cea mai grava problema, nu pot spune asta si despre colici. Acestea au persistat 3 luni si seara de seara era concert la mine acasa. am cumparat multe, extrem de multe chestii de colici si cred ca aveam impresia ca nu mai plangea la fel de tare, dar tot plangea

    ReplyDelete