Monday, May 22, 2017

Iata ce trebuie sa stii daca esti domnisoara de onoare!

Nunta celei mai bune prietene vine cu bucurie imensa pentru ca e ocazia perfecta de a juca un rol interesant in cadrul acestui eveniment, acela de domnisoara de onoare. Aceasta postura aduce emotii, dar si putina cheltuiala pentru orice fata pentru ca trebuie sa arate fabulos, sa se ridice la nivelul miresei.

Domnisoarele de onoare sunt nelipsite din cadrul oricarei nunti, la fel si cavalerii de onoare. Daca pe vremuri acestia aveau un rol de a induce in eroare parintii fetelor, care isi cautau disperati fiicele furate, in ziua de astazi insa ei au de indeplinit o multime de responsabilitati. Pentru ca nunta sa se desfasoare cat mai pe gustul mirilor, cavalerii si domnisoarele de onoare vor fi instruiti cu privire la obiceiurile traditionale, la invitati, la ora desfasurarii diferitelor evenimente etc. 

Sfaturi utile pentru domnisoara de onoare

Ideal ar fi ca fiecare sa afle ca va juca rolul de domnisoara de onoare cu mai mult timp inainte de nunta propriu-zisa pentru a avea timp sa se pregateasca in cele mai mici detalii si sa se informeze cu privire la tot ceea ce trebuie sa faca pentru a nu da gres si pentru ca mireasa sa fie fericita. O atitudine frumoasa, o conduita exemplara si un zambet continuu pe fata trebuie sa insoteasca orice domnisoara de onoare. 

Cateva sfaturi de care aceasta trebuie sa tina cont pot fi mentionate mai jos:
  • Dupa ce nuntasii si cavalerii de onoare au luat mirele de acasa se pleaca la nasi si apoi alaiul porneste la mireasa ce a fost imbracata de domnisoarele de onoare. Domnisoarele de onoare trebuie sa fie imbracate asemanator, poate chiar trebuie sa poarte acelasi model de rochie. Tinand cont de acest trend, rochiile elegante de pe site-ul Atmosphere Fashion se potrivesc de minune, intrucat sunt in pas cu ultimele tendinte, au un croi deosebit si pot fi achizitionate la preturi accesibile.
  • Alaiul porneste spre biserica, iar domnisoara de onoare este cea care-l deschide, alaturi de un cavaler, ducand cele doua lumanari de nunta. In urma lor vor veni mireasa cu nasul, mirele cu nasa, socrii mari si socrii mici;
  • In biserica vor tine lumanarile, in cazul in care nasii nu vor sa indeplineasca aceasta responsabilitate. De asemenea, vor dansa impreuna cu preotii, nasii si mirii in jurul mesei in semn de bucurie pentru cununia celor doi;
  • La restaurant, domnisoara si cavalerul de onoare vor primi invitatii, vor prinde in piept cocarde celor care nu au fost la biserica si ii vor indruma spre locul pe care trebuie sa-l ocupe la masa. Din acest moment vor avea rolul de a-i ridica pe invitati de la masa pentru a dansa si vor sustine moral mirii;
  • Scena aruncarii buchetului de mireasa este momentul culminant al serii pentru orice domnisoara de onoare care va dori sa afle daca ea este urmatoarea care se va marita. Astfel, toate fetele tinere vor fi invitate pentru a participa la aceasta clipa mult asteptata.
Domnisoara de onoare are un rol important, acela de a face nunta mirilor cat mai usoara, oferindu-le posibilitatea de a se gandi doar la alesul/aleasa inimii lor si de a avea o nunta ca in povesti.

11 comments:

  1. mi-am adus aminte de o comedie cu domnisoarele de onoare :)

    ReplyDelete
  2. Domnisoara de onoare am fost o singura data, cand eram adolescenta si s-a casatorit una dintre verisoarele mele. Desi nu eram singura domnisoara de onoare, iar cavalerii erau toti adulti, imi aduc aminte ca unul dintre ei se tinea in continuu dupa mine de ma adusese la exasperare :) ))
    Mai e ceva ce nu ai mentionat, dar e adevarat ca se refera la nunti traditionale - cand i se da jos voalul miresei, acesta se pune pe capul domnisoarei de onoare pentru ca se considera ca ea e urmatoarea care se va casatori ;)

    ReplyDelete
  3. Multumesc pentru recomandare, o fac si eu intr-un articol dar pentru sora miresei si am ales tot Atmosphere Fashion :) Sunt superbe rochiile

    ReplyDelete
  4. Din pacate sau din fericire nu am fost si nici nu cred ca voi fi vreodata domnisoara de onoare dar imi place sa vad filme pe acest subiect.

    ReplyDelete
  5. am fost si eu domnisoara de onoare de vreo 2 ori in viata. mi-a placut, ce pot sa zic? desi ai destul responsabilitati si clar trebuie sa fii pe faza la orice miscare

    ReplyDelete
  6. Ce rochii superbe! Deja am pus ochii pe cateva! Au si preturi tentante si din cate modele frumoase sunt, parca ti-e si greu sa alegi doar una. Multumim.

    ReplyDelete
  7. Multumim de articol,este bine sa avem de unde alege!

    ReplyDelete
  8. Am fost domnisoara de onoare de cateva ori si am facut ceea ce m au rugat mirii sa fac, insa in mare parte punctele atinse de tine in aceasta postare.

    De acum incolo, nu cred ca voi mai fi domnisoara caci sunt de 3 ani doamna, dar articolul tau va prinde bine tinerelor domnisoare de onoare.

    ReplyDelete
  9. In 22 de ani am participat la o singura nunta, nu prea sunt ele punctul meu forte insa cu siguranta daca voi ajunge sa fiu domnisoara de onoare, am sa tin cont de sfaturile tale.

    ReplyDelete
  10. Nu am fost domnisoara de onoare, dar stiu cum e cu ele am avut 2 la nunta.
    In schimb in iulie am nunta deci ma voi iota pe site dupa ceva rochii

    ReplyDelete
  11. Niciodata nu am fost domnisoara de onoare si nici nu cred ca regret acest aspect. Rochiile de la Atmosfere sunt tare frumoase si imi plac mult modelele care se gasesc acum pe site. Inainte parca erau niste modele mai ciudate

    ReplyDelete