Nu prea am mai avut timp sa-mi tin pe blog jurnalul de dieta si pentru ca nu as vrea sa va plictisesc insiruindu-va meniul meu zilnic, m-am gandit ca ar fi mult mai bine sa va impartasesc noi retete incercate cu ingrediente pe langa care pana acum treceam indiferenta sau in combinatii pe care pana acum nu m-ar fi tentat sa le incerc, precum si parerea mea sincera despre ele.
Am tot citit despre beneficiile semintelor de in: au grasimi de buna calitate, reduc riscul de a suferi de cancer, diabet si boli cardiovasculare, contin acizi grasi polinesaturaĊ£i Omega
si acestea ar putea continua... Se spune ca e bine sa manaci o lingurinta de seminte de in pe zi, indiferent daca le preferi in iaurt, in salate de legume sau de fructe, in compozitia de la clatite, paine sau briose.
Un gand totusi nu-mi dadea pace, cum pot eu sa mananc sanatos, iar baietii din viata mea, nu? Noroc cu Google care mi-a venit in ajutor cu tot felul de retete, care mai de care mai tentante, chiar si pentru copilul meu mofturos.
Am facut un chec cu legume pentru care mi-au trebuit urmatoarele ingrediente:
-200 grame ciuperci
-un dovlecel
-un dovlecel
- o ceapa
- un ardei iute verde (al meu nu a fost deloc picant)
-250 grame piept de pui
-o lingura de seminte de in
-praf de copt
-faina
-o lingura de otet
-o lingura de ulei
-praf de copt
-faina
-o lingura de otet
-o lingura de ulei
-marar
-patrunjel
-sare, piper
Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat galbenusurile. Semintele le-am dat prin rasnita si le-am adaugat si pe ele in compozitie, am pus praful de copt stins in otet si faina cat cuprinde.
Am tocat foarte marunt ardeiul iute verde, am dat prin razatoare dovlecelul, l-am stors de zeama. Am tocat ceapa, am adaugat-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei si un pahar de apa, dupa care am pus si ciupercile tocate si putine condimente. Mararul si patrunjelul eu le am la plic, dar banuiesc ca iese mai bun checul daca le adaugati in stare naturala. Dupa care le-am pus in forma pe toate si le-am lasat vreo 30 de minute.
Despre gust ce pot sa va spun? Nu este wow, dar nici rau, tinand cont ca pana seara s-a mancat tot. Cred ca ar fi iesit si mai bun daca as fi adaugat niste castraveti murati, iar sotul meu mi-a spus ca i-a placut si ca pot sa-l mai fac.
Am tocat foarte marunt ardeiul iute verde, am dat prin razatoare dovlecelul, l-am stors de zeama. Am tocat ceapa, am adaugat-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei si un pahar de apa, dupa care am pus si ciupercile tocate si putine condimente. Mararul si patrunjelul eu le am la plic, dar banuiesc ca iese mai bun checul daca le adaugati in stare naturala. Dupa care le-am pus in forma pe toate si le-am lasat vreo 30 de minute.
Despre gust ce pot sa va spun? Nu este wow, dar nici rau, tinand cont ca pana seara s-a mancat tot. Cred ca ar fi iesit si mai bun daca as fi adaugat niste castraveti murati, iar sotul meu mi-a spus ca i-a placut si ca pot sa-l mai fac.
Voi ati incerca astfel de chec?
Super faina reteta,si eu pregatesc astfel de checuri aperitive cam o data pe saptamana :)
ReplyDelete